Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δεν αλλάζει τίποτα – Φρικτός ο απολογισμός των τροχαίων τον μήνα Νοέμβρη
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν αλλάζει τίποτα – Φρικτός ο απολογισμός των τροχαίων τον μήνα Νοέμβρη

Του Πέτρου Καρσιώτη Είκοσι νεκροί, 18 βαριά τραυματίες και 630 ελαφρύτερα, είναι ο φρικτός απολογισμός της τροχαίας τραγωδίας που γράφεται καθημερινά στην άσφαλτο της Αττικής. Πρόκειται για τα στοιχεία-σοκ της Τροχαίας Αττικής, για την αιματοχυσία στο αστικό και επαρχιακό δίκτυο του λεκανοπεδίου στη διάρκεια των τριάντα ημερών του Νοεμβρίου. Οι ψυχροί αριθμοί, που κρύβουν πίσω […]

Τροχαίο δυστύχημα

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είκοσι νεκροί, 18 βαριά τραυματίες και 630 ελαφρύτερα, είναι ο φρικτός απολογισμός της τροχαίας τραγωδίας που γράφεται καθημερινά στην άσφαλτο της Αττικής.

Πρόκειται για τα στοιχεία-σοκ της Τροχαίας Αττικής, για την αιματοχυσία στο αστικό και επαρχιακό δίκτυο του λεκανοπεδίου στη διάρκεια των τριάντα ημερών του Νοεμβρίου.

Οι ψυχροί αριθμοί, που κρύβουν πίσω τους, δράματα, αναφέρουν ότι σημειώθηκαν σε ένα μόλις μήνα, 558 τροχαία ατυχήματα με 668 παθόντες και ειδικότερα:

19 θανατηφόρα με 20 νεκρούς

13 σοβαρά με 18 σοβαρά τραυματίες

526 ελαφρά με 630 ελαφρά τραυματίες

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, αναφέρει η Τροχαία Αττικής, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η  Τροχαία Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 20.989 παραβάσεις, από τις οποίες 698 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

606 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 60 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

2.268 παραβάσεις ορίου ταχύτητας

268 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

413 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου

865 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.130 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις