Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αλβανική συμμορία χρηματοκιβωτίων, “χτυπούσε” σε Ελλάδα και Γαλλία
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανική συμμορία χρηματοκιβωτίων, “χτυπούσε” σε Ελλάδα και Γαλλία

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και… Παρίσι, χτυπούσε εξαμελής συμμορία Αλβανών διαρρηκτών, βάζοντας στο στόχαστρο τα χρηματοκιβώτια, από το εσωτερικό των οποίων άρπαζαν μετρητά και άλλα αντικείμενα αξίας. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ερεύνησαν την υπόθεση, εξιχνίασαν πέντε εισβολές και αρπαγές χρηματοκιβωτίων στη χώρα μας, ενώ διαπίστωσαν ότι […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και… Παρίσι, χτυπούσε εξαμελής συμμορία Αλβανών διαρρηκτών, βάζοντας στο στόχαστρο τα χρηματοκιβώτια, από το εσωτερικό των οποίων άρπαζαν μετρητά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ερεύνησαν την υπόθεση, εξιχνίασαν πέντε εισβολές και αρπαγές χρηματοκιβωτίων στη χώρα μας, ενώ διαπίστωσαν ότι δύο από τους Αλβανούς κακοποιούς έχουν συλληφθεί στη Γαλλία για τα ίδια αδικήματα.

Έτσι, προχώρησαν στη σύλληψη ενός από τα μέλη της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, ενώ έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία και των υπολοίπων, που πήραν μέρος στις εισβολές στις εγκαταστάσεις των εταιριών.

Αξιοσημείωτο στοιχεία της δράσης της εξαμελούς συμμορίας των Αλβανών υπηκόων είναι το γεγονός ότι μετά από κάθε ληστρική επιδρομή και την αρπαγή του περιεχομένου των χρηματοκιβωτίων, δεν έμεναν λεπτό στη χώρα μας.

Ταξίδευαν πίσω στην Αλβανία έως ότου σχεδιάσουν το νέο χτύπημα, οπότε επανέρχονταν με όλα τα σύνεργα για την υλοποίηση των εισβολών,.

Πληροφορίες της Alphafreepress αναφέρουν, ότι μεταξύ των ταυτοποιημένων μελών της συμμορίας ένας ήταν ο… εξπέρ των διαρρήξεων.

Είχε στην κατοχή του τον τρόπο και τα εργαλεία να “τεμαχίζει” επί τόπου τα χρηματοκιβώτια.

Οι δράστες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επέλεγαν τους στόχους σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παραβίαζαν βοηθητικές θύρες, κατέστρεφαν τα συστήματα συναγερμού και καμερών και είχαν όλο το χρόνο μπροστά τους για τον… τεμαχισμό χρηματοκιβωτίων.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι η δράση των κακοποιών έλαβε χώρα στην Ελλάδα στη διάρκεια του 2016.

Καθώς σε βάρος του ενός εξ’ αυτών εκδόθηκε Ερυθρά Αγγελία για υπόθεση απάτης στη χώρα του, φαίνεται ότι σταμάτησαν τη δράση τους και κάποιοι από αυτούς έφθασαν στη Γαλλία να συνεχίζουν τις εισβολές!

Η λεία τους περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 344.607 ευρώ και αντικείμενα αξίας περίπου 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις