Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συλλήψεις δουλεμπόρων μέσω των χτύπων της καρδιάς, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συλλήψεις δουλεμπόρων μέσω των χτύπων της καρδιάς, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι χτύποι της… καρδιάς, έφεραν στα χέρια της Αστυνομίας 42χρονο διακινητή παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας και τους διακινούμενους, μέσα σε άθλιες συνθήκες, αλλοδαπούς στην αρωγή των υπηρεσιών. Πρόκειται για το πολλοστό αποτέλεσμα των συσκευών ανίχνευσης καρδιακών παλμών με τους οποίους είναι εφοδιασμένοι οι αστυνομικοί δέκα τριών Αστυνομικών Διευθύνσεων, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι χτύποι της… καρδιάς, έφεραν στα χέρια της Αστυνομίας 42χρονο διακινητή παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας και τους διακινούμενους, μέσα σε άθλιες συνθήκες, αλλοδαπούς στην αρωγή των υπηρεσιών.

Πρόκειται για το πολλοστό αποτέλεσμα των συσκευών ανίχνευσης καρδιακών παλμών με τους οποίους είναι εφοδιασμένοι οι αστυνομικοί δέκα τριών Αστυνομικών Διευθύνσεων, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά σύνορα.

Στην οθόνη μιας από αυτές τις συσκευές, καταγράφηκαν από απόσταση οι καρδιακοί παλμοί των παράτυπων μεταναστών, τους οποίους οι διακινητές είχαν κρύψει στοιβαγμένους στο ρυμουλκούμενου μεγάλου φορτηγού.

Την ώρα που το φορτηγό περνούσε στο συνοριακό σημείο διέλευσης των Κήπων, στην Αλεξανδρούπολη,, ως μοναδικός επιβαίνων φαινόταν ο 42χρονος οδηγός.

Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί όμως “διάβασαν” χτύπους καρδιάς κι άλλων ατόμων και κάλεσαν τον οδηγό για έλεγχο του οχήματος.

Πράγματι βρήκαν επτά παράτυπους μετανάστες που είχαν πληρώσει τους διακινητές για να περάσουν στην Ελλάδα και από εδώ πιθανόν στην Ευρώπη.

Οι ανιχνευτές των καρδιακών παλμών βρίσκονται στην υπηρεσία των αστυνομικών στα σύνορα από τον περασμένο Αύγουστο.

Η Αστυνομία έχει προμηθευτεί 25 τέτοιες συσκευές, οι οποίες έχουν κατανεμηθεί σε υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου σε συνοριακά σημεία.

Είκοσι επτά αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση των ανιχνευτών, ενώ οι συσκευές έχουν κατανεμηθεί στις Διευθύνσεις Αστυνομίας στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων.

Πρόκειται για συσκευές, όπως ανακοινώθηκε, που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ανθρώπους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) σε οχήματα διαφόρων τύπων, όπως φορτηγά, λεωφορεία.

Η προμήθεια των συσκευών συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (75% ευρωπαϊκή συμμετοχή, 25% εθνική) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος της χώρας  για την ενίσχυση των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις