Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατρούγκαλος σε Ντιμιτρόφ: Να αποφεύγονται οι προβληματικές δηλώσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος σε Ντιμιτρόφ: Να αποφεύγονται οι προβληματικές δηλώσεις

Με τον Νικολά Ντιμιτρόφ συναντήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβληματικές δηλώσεις, που δημιουργούν αμφιβολίες για το πραγματικό νόημα της συμφωνίας των Πρεσπών. «Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Συμφωνήσαμε και […]

Κατρούγκαλος-Ντιμιτρόφ.jpg

Με τον Νικολά Ντιμιτρόφ συναντήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβληματικές δηλώσεις, που δημιουργούν αμφιβολίες για το πραγματικό νόημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι προβληματικές δηλώσεις που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το πραγματικό νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να αποφεύγονται.

Γιατί και οι δύο χώρες εμμένουν στην πιστή τήρηση του πνεύματος και του γράμματος της Συμφωνίας αυτής που είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες».

Αυτό δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος μετά τη συνάντησή τους, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργού Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μίλησε ξανά για το άρθρο 4 παράγραφος 3 της Συμφωνίας. Όπως είπε, περιγράφει ακριβώς την κατάσταση των υποχρεώσεων εκατέρωθεν. Και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επέμβαση στο εσωτερικό κάθε μιας από τις χώρες μας.

«Εμμένουμε, λοιπόν, σταθερά στο πνεύμα και στο γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Προχωρούμε και οι δύο στην πλήρη κύρωσή της με την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα, ακριβώς όπως προβλέπει η Συνθήκη αυτή», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις