Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πρώτη νίκη των ΤΕΦΑΑ: Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, ο Βασιλειάδης υποσχέθηκε αλλαγές
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη νίκη των ΤΕΦΑΑ: Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, ο Βασιλειάδης υποσχέθηκε αλλαγές

“Πίσω” φαίνεται πως κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των καθηγητών φυσικής αγωγής και των φοιτητών των ΤΕΦΑΑ Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού,  με το οποίο, αν τελικά ισχύσει, θα υποβαθμιστεί το πτυχίο και θα είναι ίσο με των σπουδαστών ΙΕΚ. Οι αντιδράσεις εδράζονταν […]

Βασιλειάδης

“Πίσω” φαίνεται πως κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των καθηγητών φυσικής αγωγής και των φοιτητών των ΤΕΦΑΑ

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού,  με το οποίο, αν τελικά ισχύσει, θα υποβαθμιστεί το πτυχίο και θα είναι ίσο με των σπουδαστών ΙΕΚ.

Οι αντιδράσεις εδράζονταν κυρίως στο ότι το νομοσχέδιο εισήγαγε το επάγγελμα του “εκπαιδευτή” με σεμιναριακού τύπου κατάρτιση και δυνητικά μοναδικό προσόν εκείνο του απολυτήριου δημοτικού.

Ο κ. Βασιλειάδης και ο κ. Γαβρόγλου, είχαν συνάντηση με τους Κοσμήτορες των τεσσάρων Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, και οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις και αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Κοσμητόρων:

“Τη Δευτέρα 3/12/2018 οι Κοσμήτορες των τεσσάρων Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της χώρας συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε τις προτάσεις των Κοσμητόρων και δήλωσε, χωρίς να είναι συγκεκριμένος, ότι θα κάνει ανάλογες βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό. 

Ο Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι θα συνεννοηθεί με τον κ. Βασιλειάδη για θέματα που αφορούν στον τομέα της Παιδείας, όπως η παιδαγωγική επάρκεια και η πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών. 

Και οι δύο δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε επαφή με τους Κοσμήτορες για βελτιώσεις που θα γίνουν στο νομοσχέδιο.”

Ο υφυπουργός έγινε δέκτης αντιρρήσεων, ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.

Οι αλλαγές πάντως που σκέφτονται, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, δεν θα είναι εκτεταμένες και δεν θα επηρεάζουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου όπως αυτό κατατέθηκε.

Κάποιες ρυθμίσεις βελτίωσης θα γίνουν στο ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων από τα ΤΕΦΑΑ.

Σε άλλες διατάξεις, όπως αυτή που αφορά την πώληση φαρμάκων, συμπληρωμάτων διατροφής, θα υπάρξουν περισσότερο δραστικές παρεμβάσεις, ή, ίσως και κατάργηση.

Το πρωί της Δευτέρας φοιτητές πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ έκαναν πορεία από την πλατεία Ειρήνης, προς το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα 3/12 το ΤΕΦΑΑ ανέστειλε τη λειτουργία του, ως ένδειξη αντίδρασης. Και το Τ.Ε.Φ.Α.Α στα Τρίκαλα, απείχε δύο μέρες, μετά την κατάθεσή σε δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου.

Στην Κομοτηνή οι φοιτητές και οι καθηγητές του ΤΕΦΑΑ πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών.

Η κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Ελένη Δούδα βρέθηκε στην συνάντηση με τον υφυπουργό και δήλωσε στον “Χronos.gr”

“Την πρώτη φορά ο υφυπουργός ίσως δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή και σημασία στις επισημάνσεις που κάναμε, αλλά τώρα η φωνή των φοιτητών από την Κομοτηνή ήταν πολύ δυνατή και ακούστηκε στην Αθήνα”.

Οι εξελίξεις εδράζονται στο εξής, κατά την κα Δούδα “με μεγάλη προσοχή άκουσαν τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα που είχαμε επί των άρθρων και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μας στείλει το αναθεωρημένο πλέον νομοσχέδιο, για να το δούμε, πριν βγει ξανά για διαβούλευση.

Στόχος είναι να καλυφθούν πρώτα όλα τα προβλήματα που λέγαμε όσον αφορά στο κομμάτι των επαγγελματικών δικαιωμάτων και στο κομμάτι της ασφάλειας των πολιτών που συμμετάσχουν σε διάφορα προγράμματα άσκησης”.

Παρά τις θετικές εξελίξεις η κα Δούδα θέλει να είναι “φειδωλή στις εκτιμήσεις”, όπως χαρακτηριστικά λέει, “μέχρι να δω το αναθεωρημένο νομοσχέδιο”, αν και εκτίμησή της είναι “έχουμε κάνει βήματα μπροστά”.

Διαπιστώνει, μάλιστα, πως καθόσον άνοιξε η συζήτηση το νομοσχέδιο αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να λυθούν “παθογένειες που έχουν δημιουργηθεί με τα χρόνια.

Να καθίσουμε στο τραπέζι να τις λύσουμε προς όφελος των φοιτητών και των αποφοίτων μας, για να λειτουργήσει το νομοσχέδιο και να λύσει τα θέματα που υπάρχουν στον επαγγελματικό χάρτη”.

Υπόμνημα του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής (ΣΥ.Π.Φ.Α.Α.) σε Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Βασιλειάδη 

Δείτε το ΕΔΩ

Δείτε ακόμη:

Η αλλεργική στην αριστεία κυβέρνηση, απαξιώνει τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Σάλος και υπόμνημα στον πρωθυπουργό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις