Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κούγιας για ενεχυροδανειστή: Εισαγγελείς διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούγιας για ενεχυροδανειστή: Εισαγγελείς διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα

Για προσπάθεια να στηθεί “πολιτικός δάκτυλο” στη Δικαιοσύνη όσον αφορά στην υπόθεση Ριχάρδου κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας Ο ποινικολόγος, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ενεχυροδανειστή, αποδίδει την προφυλάκιση σε πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για λόγους εντυπωσιασμού. Με αφορμή την αποκάλυψη του ονόματος του πελάτη του από τον πρωθυπουργό, ο κ. Κούγιας κατήγγειλε, πως επιχειρείται […]

Κούγιας

Για προσπάθεια να στηθεί “πολιτικός δάκτυλο” στη Δικαιοσύνη όσον αφορά στην υπόθεση Ριχάρδου κάνει λόγο ο Αλέξης Κούγιας

Ο ποινικολόγος, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ενεχυροδανειστή, αποδίδει την προφυλάκιση σε πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για λόγους εντυπωσιασμού.

Με αφορμή την αποκάλυψη του ονόματος του πελάτη του από τον πρωθυπουργό, ο κ. Κούγιας κατήγγειλε, πως επιχειρείται να στηθεί πολιτικός δάκτυλος στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθούν «εντυπωσιακές» διώξεις σε βάρος επιχειρηματιών.

Πέραν του ενεχυροδανειστή έχουν προφυλακιστεί η λογίστρια του και έξι ακόμα κατηγορούμενοι. Ακόμα 32 έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι.

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε επίσης ότι ορισμένοι εισαγγελείς διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα και ότι προτεραιότητα των Αρχών είναι να απαγγελθούν κατηγορίες και να υπάρξουν προφυλακίσεις.

Σημείωσε πως το επάγγελμα του εντολέα του τον καθιστά «αντιπαθή, ειδικά την περίοδο της κρίσης», και συνεπώς είναι πιο εύκολο να κινητοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα εναντίον του.

Ξεχωριστές περιπτώσεις οι άλλοι συλληφθέντες

Ο Αλέξης Κούγιας διαχώρισε τη θέση του πελάτη του από τα υπόλοιπα 62 άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Δήλωσε ότι ο Ριχάρδος κατηγορείται μόνο για λαθραία εξαγωγή χρυσού και ότι ενεπλάκη στην υπόθεση επειδή ένας συνεργάτης του εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξάγει παράνομα χρυσάφι στην Τουρκία με λεωφορείο.

Αρνήθηκε ότι ο ενεχυροδανειστής είναι επικεφαλής συμμορίας.

Όσον αφορά στις πληροφορίες ότι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν επέκταση της δραστηριότητάς τους στο Λας Βέγκας, ο κ. Κούγιας είπε ότι ο πελάτης του είχε κάθε δικαίωμα να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις