Αθήνα

°C

Κυριακή

25

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Συνελήφθησαν μαθητές” – Η αστυνομία διαψεύδει την… διάψευση Γαβρόγλου
ΕΛΛΑΔΑ

“Συνελήφθησαν μαθητές” – Η αστυνομία διαψεύδει την… διάψευση Γαβρόγλου

Η διάψευση πάνω στη διάψευση γύρω από τις συλλήψεις (άγνωστο ακόμη) των μαθητών στο Αγρίνιο Όλα ξεκίνησαν έπειτα από δημοσιεύματα site του Αγρινίου, τα οποία ανέφεραν ότι την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο μαθητές υπό κατάληψη σχολείου και οι γονείς τους. Το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να διαψεύσει την είδηση ως fake news, λέγοντας ότι καμία σύλληψη μαθητή […]

Λουκέτο σε υπό κατάληψη σχολείο

Η διάψευση πάνω στη διάψευση γύρω από τις συλλήψεις (άγνωστο ακόμη) των μαθητών στο Αγρίνιο

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από δημοσιεύματα site του Αγρινίου, τα οποία ανέφεραν ότι την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο μαθητές υπό κατάληψη σχολείου και οι γονείς τους.

Το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να διαψεύσει την είδηση ως fake news, λέγοντας ότι καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο.

Άλλωστε, ανέφερε, θα ήταν παράνομο μετά την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου που ποινικοποιούσε τις καταλήψεις.

 Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο. Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress – το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει.

Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο.

Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις. Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Και η διάψευση από την ΕΛΑΣ

Όμως, η αστυνομία διαψεύδει το υπουργείο. Πράγματι, την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο μαθητές, 14 και 16 ετών, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η κατάληψη στο σχολείου τους ξεκίνησε την Πέμπτη, για το Μακεδονικό, όπως και σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα.

Όμως, στο συγκεκριμένο γυμνάσιο η κατάληψη συνεχίστηκε την Παρασκευή, για άλλο λόγο.

Ο διευθυντής του σχολείου κατήγγειλε στις αρχές ότι μαθητές παρεμπόδισαν την προσέλευση των συμμαθητών τους στο σχολείο και έτσι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις