Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζορτζ Χ.Ο. Μπους, πέθανε χθες Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπους. Ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του στις 10:10 (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε […]

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζορτζ Χ.Ο. Μπους, πέθανε χθες Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπους.

Ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους του.

Ο θάνατός του στις 10:10 (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ.

Σε μήνυμά του στο Twitter, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Ο. Μπους, και επίσης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει:

«Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με θλίψη ανακοινώνουμε πως, έπειτα από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο μπαμπάς μας πέθανε.

Ο Τζορτζ Χέρμπερ Γουόκερ Μπους ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με ευγένεια και ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας γιος ή μια κόρη».

Δήλωση για την εκδημία του Τζορτζ Μπους έκανε και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ εξύμνησε την αφοπλιστική του εξυπνάδα, την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του και την σταθερή αφοσίωσή του στην πίστη, την πατρίδα και την οικογένεια.

Ο Τραμπ χαιρέτισε την «αταλάντευτη ηγεσία» του προκατόχου του, Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

«Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών».

«Ο Τζορτζ Μπους έβρισκε πάντα έναν τρόπο να θέτει τον πήχη ψηλότερα…

Το παράδειγμά του θα παραμείνει ζωντανό, ενθαρρύνοντας και τις μελλοντικές γενιές Αμερικανών να κυνηγούν ευγενείς στόχους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις