Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μια συγκινητική ιστορία: Αυτοπυροβολήθηκε, αλλά η ζωή του έδωσε μια ακόμη ευκαιρία (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Μια συγκινητική ιστορία: Αυτοπυροβολήθηκε, αλλά η ζωή του έδωσε μια ακόμη ευκαιρία (pics-vid)

Η εκπληκτική ιστορία μεταμόρφωσης ενός 26χρονου, αποδεικνύει πως η ζωή, δίνει σχεδόν πάντα μια δεύτερη ευκαιρία Ο νεαρός από την Καλιφόρνια, είχε αυτοπυροβοληθεί στο πρόσωπο προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή του μετά από μάχη με την κατάθλιψη. Ο οξυγονοκολλητής υποβλήθηκε σε μια μαραθώνια επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου και τώρα μπορεί να χαμογελά. Όταν ο Κάμερον […]

cameron underwood

Η εκπληκτική ιστορία μεταμόρφωσης ενός 26χρονου, αποδεικνύει πως η ζωή, δίνει σχεδόν πάντα μια δεύτερη ευκαιρία

Ο νεαρός από την Καλιφόρνια, είχε αυτοπυροβοληθεί στο πρόσωπο προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή του μετά από μάχη με την κατάθλιψη.

Ο οξυγονοκολλητής υποβλήθηκε σε μια μαραθώνια επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου και τώρα μπορεί να χαμογελά.

Όταν ο Κάμερον Άντεργουντ έστρεψε το όπλο στο πρόσωπό του το 2016, οι σφαίρες προκάλεσαν τραγικές βλάβες.

Ο νεαρός δοκίμασε διάφορες μεθόδους αποκατάστασης με επεμβάσεις χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι που ανακάλυψε τον Δρ Εντουάρντο Ροντρίγκεζ της κλινικής NYU Langone Health στο Μανχάταν.

Τον Ιανουάριο μπήκε στο χειρουργείο για μια εγχείριση στην οποία μετείχαν πάνω από εκατό γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.

Εφαρμόζοντας έναν τρισδιάστατο χειρουργικό σχεδιασμό με τη βοήθεια υπολογιστή και μια μάσκα του προσώπου του δωρητή από τρισδιάστατο εκτυπωτή έφεραν σε πέρας την επέμβαση μετά από 25 ώρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για cameron underwood

Τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς τον δωρητή του

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ο Γουίλιαμ Φίσερ ήταν συγγραφέας και κινηματογραφιστής, πρωταθλητής στο σκάκι και δωρητής οργάνων.

Άφησε την τελευταία του πνοή την Πρωτοχρονιά του 2017, από ψυχική ασθένεια.

Για τους γονείς του δεν υπήρξε ο παραμικρός δισταγμός όταν ενημερώθηκαν ότι ο νεαρός βρισκόταν 6 μήνες στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

«Ο θάνατος του γιου μου ήταν τραγωδία. Αλλά είμαι ευγνώμων που τιμώντας την απόφασή του μπορέσαμε να δώσουμε ζωή σε άλλους. Ειδικά που ο Γουίλ και Δρ Ροντρίγκεζ έδωσαν στον Κάμερον την ευκαιρία να κυνηγήσει τα όνειρά του», ανέφερε η μητέρα του Φίσερ, Σάλι.

«Για μένα η συμμετοχή σ’ αυτή την εμπειρία ήταν πηγή δύναμης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν νομίζω ότι θα άντεχα το θάνατο του Γουίλ αν δεν υπήρχε ο Κάμερον. Ο Κάμερον έχει όλη τη ζωή μπροστά του. Συγκινούμαι που ο Γουίλ τον βοηθά να έχει μια καλύτερη ζωή».

Αποτέλεσμα εικόνας για cameron underwood

Κάμερον: Μπορώ πλέον να χαμογελάσω

«Είμαι τόσο ευγνώμων που υποβλήθηκα στην μεταμόσχευση προσώπου, επειδή μου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία», είπε συγκινημένος σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

«Αν και βρίσκομαι ακόμη στο στάδιο της ανάρρωσης και δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως η κινητικότητα των μυών του προσώπου μου, ειδικά στα χείλη μου, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Έχω μύτη και στόμα και μπορώ πλέον να χαμογελάσω, να μιλήσω και να καταναλώσω στερεές τροφές. Έχουν σημειωθεί τόσο εκπληκτικές πρόοδοι στην χειρουργική κι εγώ είμαι η ζωντανή απόδειξη»!

Αποτέλεσμα εικόνας για cameron underwood
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις