Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / 5.000 πρόσφυγες μεταφέρονται σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας
ΕΛΛΑΔΑ

5.000 πρόσφυγες μεταφέρονται σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας

Το υπουργείο προχώρησε σε ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία θέσεων σε ξενοδοχεία μέσω χρηματοδότησης από τη DG Home. Σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας πρόκειται να στεγαστούν περίπου 5.000 πρόσφυγες. Η στέγαση είναι για χρονικό διάστημα έξι μηνών, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος του υπουργείου […]

πρόσφυγες ξενοδοχεία

Το υπουργείο προχώρησε σε ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία θέσεων σε ξενοδοχεία μέσω χρηματοδότησης από τη DG Home.

Σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας πρόκειται να στεγαστούν περίπου 5.000 πρόσφυγες.

Η στέγαση είναι για χρονικό διάστημα έξι μηνών, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής , είναι αφενός να αποσυμφορηθούν τα ελληνικά νησιά.

Αφετέρου, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προκύπτουν κατά τη χειμερινή περίοδο.

“Το υπουργείο προχώρησε σε ένα σχέδιο, το οποίο ειδικά για τον χειμώνα προβλέπει τη δημιουργία θέσεων σε ξενοδοχεία μέσω της χρηματοδότησης από τη DG Home.

Μέσω διαγωνισμών που εξελίσσονται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι ξενοδόχοι προσφέρουν τα καταλύματα που διαθέτουν”, εξήγησε ο κ. Ράγκος.

Τόνισε επίσης ότι ξενοδοχειακοί χώροι έχουν ήδη δημιουργηθεί σε περιοχές όπως τα Γρεβενά, η Βόλβη και η Χαλκηδόνα, η Αετόπετρα Σερρών καθώς και οι Μουριές του Κιλκίς.

“Οι πρωτοβουλίες αυτές αναλαμβάνονται, για να υποστηρίξουν κατ’ αρχάς την αποσυμφόρηση κόσμου από τα νησιά.

Κατά δεύτερον επιδιώκουν την αποσυμφόρηση κόσμου που βρίσκεται σε μη κατάλληλη στέγαση εντός των δομών φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα”.

Στο μεταξύ, στο πρόγραμμα “React”, το οποίο υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Προσφύγων Σοφία Ασλανίδου.

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει σε προσφυγικές οικογένειες στέγη σε μισθωμένα διαμερίσματα της πόλης.

Η ίδια υπογράμμισε ότι “το πρόγραμμα React είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα τα οποία υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε η κυρία Ασλανίδου, το React λειτουργεί κατά κύριο λόγο ως πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις