Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / FIFA: Βάζει τέλος στο “χάλι” με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

FIFA: Βάζει τέλος στο “χάλι” με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία FIFA αποφάσισε να βάλει τάξη στους δανεισμούς των παικτών. Ανακοίνωσε πως από την αγωνιστική περίοδο 2020-21 οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να έχουν στο δυναμικό τους έως και οκτώ δανεικούς παίκτες. Η FIFA αποφάσισε να παρέμβει στο θέμα αυτό, καθώς οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης το είχαν παρακάνει. Είχαν στο ρόστερ […]

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία FIFA αποφάσισε να βάλει τάξη στους δανεισμούς των παικτών.

Ανακοίνωσε πως από την αγωνιστική περίοδο 2020-21 οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να έχουν στο δυναμικό τους έως και οκτώ δανεικούς παίκτες.

Η FIFA αποφάσισε να παρέμβει στο θέμα αυτό, καθώς οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης το είχαν παρακάνει.

Είχαν στο ρόστερ πολλούς δανεικούς παίκτες. Ενδεικτικό παράδειγμα την Τσέλσι, η οποία έχει 39 παίκτες, που παίζουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ή αγωνίζονται σε άλλες ομάδες με τη μορφή του δανεισμού.

Η Τσέλσι, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα 

Οι «μπλε» του Λονδίνου τα τελευταία χρόνια έχουν σκορπίσει ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή έχουν 39 δικούς τους παίκτες σε άλλες ομάδες, με συμβόλαια που χαρακτηρίζονται από δανεισμό.

Μέχρι και το καλοκαίρι του 2020, πρέπει να μαζέψουν την κατάσταση.

Μια κατάσταση που σίγουρα βόλευε ώστε και να μη γεμίζει το ρόστερ αλλά και να παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι παίκτες που δεν υπολογίζονταν ώστε να μη σταματήσουν να δουλεύουν.

Η Γουλβς έχει 27 δανεικούς αυτήν την στιγμή και η Μάντσεστερ Σίτι είναι στους 21.

Από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με τον κανονισμό που προτίθεται να εφαρμόσει η FIFA, οι δανεικοί για κάθε ομάδα, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 6-8.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις