Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τι συνέβη με το αεροσκάφος της Μέρκελ – Ολοκληρώθηκε η έρευνα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συνέβη με το αεροσκάφος της Μέρκελ – Ολοκληρώθηκε η έρευνα

Σε βλάβη στον ηλεκτρονικό διανομέα, οφείλεται η αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία του αεροσκάφους που μετέφερε χθες την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς Η βλάβη προκάλεσε και το πρόβλημα στην λειτουργία του ασυρμάτου. Μέρκελ και Σολτς πήγαιναν από το Βερολίνο στο Μπουένος Άιρες για την Σύνοδο της G20. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου […]

Σε βλάβη στον ηλεκτρονικό διανομέα, οφείλεται η αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία του αεροσκάφους που μετέφερε χθες την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς

Η βλάβη προκάλεσε και το πρόβλημα στην λειτουργία του ασυρμάτου.

Μέρκελ και Σολτς πήγαιναν από το Βερολίνο στο Μπουένος Άιρες για την Σύνοδο της G20.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Γενς Φλόσντορφ δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σαμποτάζ ή εγκληματική ενέργεια.

Όπως εξήγησε ο κ. Φλόσντορφ, ενώ το αεροσκάφος «Κόνραντ Αντενάουερ» πετούσε πάνω από το Άμστερνταμ, τέθηκαν εκτός λειτουργίας τόσο το βασικό όσο και το εφεδρικό σύστημα ασυρμάτου.

Ο κυβερνήτης έκρινε ότι έπρεπε να πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροδρόμιο Βόννης/Κολωνίας επελέγη καθώς εκεί σταθμεύει το τμήμα της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο ανήκουν τα κυβερνητικά αεροσκάφη.

Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια δορυφορικού τηλεφώνου και θα ήταν ενδεχομένως πιο δύσκολη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, όπου η αεροπορική κίνηση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο τμήμα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 5200 – εκπαιδευτικές και κανονικές – πτήσεις κατά το διάστημα Ιουνίου 2016-Ιουνίου 2018, ενώ το ποσοστό ακύρωσης κανονικών πτήσεων βρίσκεται κάτω από το 2%.

Η βλάβη ωστόσο, παραδέχθηκε, παρουσιάζεται για πρώτη φορά και για αυτό η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε επικοινωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά και με αεροπορικές εταιρίες που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο αεροσκάφους.

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις με τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Κίνας, που υποχρεώθηκε να ακυρώσει η Καγκελάριος λόγω της καθυστερημένης άφιξής της στο Μπουένος Άιρες για την Σύνοδο της G20, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς δήλωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να επανακαθοριστούν.

Η συνάντησή της πάντως με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις