Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η Νέα Δημοκρατία σιγοντάρει τη Χρυσή Αυγή, λέει ο Γαβρόγλου με αφορμή τις καταλήψεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Δημοκρατία σιγοντάρει τη Χρυσή Αυγή, λέει ο Γαβρόγλου με αφορμή τις καταλήψεις

Μόνο ένα 13% των μαθητών συμμετείχε στις καταλήψεις, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου Κατηγόρησε την ΝΔ ότι σιγοντάρισε την ΧΑ στην καπηλεία αυτών των μαθητικών κινητοποιήσεων. Όπως υποστήριξε, σήμερα που η ΝΔ είδε την χαμηλή συμμετοχή των μαθητών και των σχολείων διέρρευσε μέσω κύκλων του προέδρου της ότι το κόμμα δεν στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις. […]

Γαβρόγλου

Μόνο ένα 13% των μαθητών συμμετείχε στις καταλήψεις, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι σιγοντάρισε την ΧΑ στην καπηλεία αυτών των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Όπως υποστήριξε, σήμερα που η ΝΔ είδε την χαμηλή συμμετοχή των μαθητών και των σχολείων διέρρευσε μέσω κύκλων του προέδρου της ότι το κόμμα δεν στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις.

Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου, δεν καταγγείλαμε τις διαμαρτυρίες και δεν είπαμε τίποτε για τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Αυτό που καταγγείλαμε είναι η καπηλεία τους και δεν επιτρέπεται τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να μην καταγγέλλουν ότι προσπαθεί να καπελώσει τις κινητοποιήσεις ένα ναζιστικό κόμμα.

Αυτό εμείς καυτηριάσαμε από την πρώτη στιγμή, σημείωσε ο υπουργός και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν χαρίζει τους μαθητές στην ΧΑ.

Αναφερόμενος στο εκκλησιαστικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα διασφαλίσει με νόμο ότι οι ιερείς θα συνεχίσουν να έχουν τα μισθολογικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόσθεσε πως δεν θα καταργηθεί καμία οργανική θέση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Επίσης ο νόμος θα διασφαλίσει και όλα τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Άλλωστε οι ιερείς δεν είναι τυπικά δημόσια υπάλληλοι απλά πληρώνονται από την ενιαία αρχή πληρωμών» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη πως η συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο της επιτροπής για την αναθεώρηση του συντάγματος αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί σε σχέση με το άρθρο 3 του συντάγματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις