Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο κέντρο πρόληψης και εξέτασης HIV Checkpoint ο Κυριάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κέντρο πρόληψης και εξέτασης HIV Checkpoint ο Κυριάκος

Το κέντρο πρόληψης και εξέτασης HIV Checkpoint επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τη διαδικασία με την οποία γίνεται δωρεάν ένα τεστ διάρκειας 60” για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C. Μόνο με μια σταγόνα αίμα από το δάκτυλο. Τα μέλη του συλλόγου εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι […]

Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το κέντρο πρόληψης και εξέτασης HIV Checkpoint επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τη διαδικασία με την οποία γίνεται δωρεάν ένα τεστ διάρκειας 60” για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C.

Μόνο με μια σταγόνα αίμα από το δάκτυλο.

Τα μέλη του συλλόγου εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οροθετικοί σχετικά με την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη. Του μίλησαν επίσης και για ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο αυτής της σημαντικής δομής που έχει προσφέρει τόσα στην έγκαιρη διάγνωση του ιού του HIV.

«Είμαι εδώ για να στείλω το μήνυμα ότι η νόσος που προκαλεί ο ιός του HIV όχι απλά θεραπεύεται, αλλά όταν κάποιος πάρει τη σωστή θεραπεία, σταματά και να τον μεταδίδει.

Γι’ αυτό και η έγκαιρη, δωρεάν και ανώνυμη διάγνωση, είναι τόσο σημαντική. Και γι’ αυτό και η δουλειά που γίνεται και εδώ στο Checkpoint, έχει πάρα πάρα πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το μήνυμά του ήταν στην Ελλάδα του 2018 να σπάσουμε στερεότυπα και διακρίσεις που έρχονται από το παρελθόν.

«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη σωστή ενημέρωση.

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι μια καλά ενημερωμένη κοινωνία, είναι η κοινωνία η οποία δίνει σε όλες και σε όλους ίσες ευκαιρίες, είναι η κοινωνία η οποία τελικά δεν κάνει διακρίσεις», συνέχισε.

Πρόσθεσε, πως η επένδυση για τον παρόν είναι η έγκαιρη διάγνωση και λήψη της σωστής θεραπείας. Που όχι απλά θεραπεύει όσους έχουν τον ιό, αλλά τους επιτρέπει και να μην τον μεταδίδουν σε άλλους συμπολίτες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε παράλληλα και για την ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.

«Η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις