Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποτροπιασμός: Ο Λούντβιγκσεν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση αιτούντων άσυλο
ΚΟΣΜΟΣ

Αποτροπιασμός: Ο Λούντβιγκσεν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση αιτούντων άσυλο

Σκάνδαλο με “πρωταγωνιστή” πρώην υπουργό έχει ξεσπάσει στη Νορβηγία Σε βάρος του Σβέιν Λούντβιγκσεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση τριών αιτούντων άσυλο, για χρόνια. Ο 72χρονος κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως κυβερνήτης, αλλά και την ευάλωτη κατάσταση των τριών ατόμων, για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά. «Οι εισαγγελικές αρχές έχουν κατηγορήσει έναν πρώην πολιτικό με τη […]

Σβέιν Λούντβιγκσεν

Σκάνδαλο με “πρωταγωνιστή” πρώην υπουργό έχει ξεσπάσει στη Νορβηγία

Σε βάρος του Σβέιν Λούντβιγκσεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση τριών αιτούντων άσυλο, για χρόνια.

Ο 72χρονος κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως κυβερνήτης, αλλά και την ευάλωτη κατάσταση των τριών ατόμων, για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά.

«Οι εισαγγελικές αρχές έχουν κατηγορήσει έναν πρώην πολιτικό με τη σεξουαλική κακοποίηση τριών ανθρώπων», δήλωσε ο εισαγγελέας Tor Borge Nordmo κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για τρεις ενήλικες, ο ένας από τους οποίους πάσχει από ήπια νοητική υστέρηση.

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στο σπίτι του Λούντβιγκσεν, το εξοχικό του, ξενοδοχεία, ακόμη και στο γραφείο του κυβερνήτη, στο Τρόμσο, από το 2011 έως το 2017, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναφέρει ο Guardian.

Προτού γίνει κυβερνήτης, ο 72χρονος συντηρητικός πολιτικός κατείχε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, ενώ διετέλεσε και υπουργός Αλιείας από το 2001 έως το 2005.

Ο Ludvigsen, που συνελήφθη στις αρχές του 2018 και αποφυλακίστηκε υπό όρους μετά από πέντε εβδομάδες, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις