Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνελήφθη ένας από τους επικίνδυνους ληστές της “Υφαντής”, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ένας από τους επικίνδυνους ληστές της “Υφαντής”, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Δύο χρόνια από την αιματηρή ληστεία με καλάσνικοφ στα γραφεία της αλλαντοποιίας “Υφαντής” στην Κάτω Κηφισιά, ένας από τους σκληρούς κακοποιούς που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν μέλη της επιχειρηματικής οικογένειας, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας. Πρόκειται για υπήκοο Καζακστάν, ηλικίας 36 χρόνων, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο χρόνια από την αιματηρή ληστεία με καλάσνικοφ στα γραφεία της αλλαντοποιίας “Υφαντής” στην Κάτω Κηφισιά, ένας από τους σκληρούς κακοποιούς που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν μέλη της επιχειρηματικής οικογένειας, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας.

Πρόκειται για υπήκοο Καζακστάν, ηλικίας 36 χρόνων, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας μέσα στις εγκαταστάσεις, αλλά και για άλλες ληστείες, σε τράπεζα και σε εταιρία.

Στα ίχνη του έφθασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να συλλάβουν όλα τα μέλη της επικίνδυνης συμμορίας που είχε ανοίξει και πυρ κατά των αστυνομικών, που τους καταδίωξαν.

Η αιματηρή ληστεία που είχε απασχολήσει όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και την Κοινή Γνώμη για ημέρες, καταγράφηκε το μεσημέρι της 14ης Δεκεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας αλλαντικών στην Κάτω Κηφισιά.

Τουλάχιστον επτά ένοπλοι κουκουλοφόροι πήραν μέρος στην αιματηρή ληστεία που λίγο έλειψε να έχει και νεκρούς.

Μεσημέρι εκείνης της ημέρας, οι δράστες με ηγετικό μέλος τον υπήκοο Καζακστάν, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο.

Είχαν πληροφορίες από την παρακολούθηση ότι έφθασε στις εγκαταστάσεις χρηματαποστολή και υπολόγιζαν ότι θα παραδίδονταν μετρητά μεγάλα ποσά που προορίζονταν για την μισθοδοσία αλλά και για το δώρο των Χριστουγέννων των εργαζομένων στη μεγάλη αλλαντοποιία.

Τέσσερις από τους δράστες κατάφεραν κρύβοντας τα όπλα να περάσουν στο προαύλιο και λίγοι μετά βρέθηκαν στο λογιστήριο στον πρώτο όροφο να φωνάζουν και να απειλούν ότι θα σκοτώσουν τους ταμίες και τους υπαλλήλους του λογιστηρίου αν δεν τους παρέδιδαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, στοχεύοντας σε λεία εκατομμυρίων.

Από τις φωνές που άκουσαν ανησύχησαν ο αδελφός του ιδιοκτήτη Υφαντή και ο γιος του οι οποίοι βρίσκονταν σε άλλα γραφεία.

Εμφανίστηκαν στο λογιστήριο και ουσιαστικά βλέποντας τους κουκουλοφόρους να απειλούν τους υπαλλήλους τους μπήκαν μπροστά να τους πείσουν να αφήσουν τα όπλα.

Μάλιστα θεωρήθηκε τότε ότι ο ένας από τους δύο έκανε κίνηση να πιάσει την κάννη του καλάσνικοφ, ο δράστης πυροβόλησε και από τις σφαίρες τραυματίστηκαν στα πόδια τα δύο μέλη της οικογένειας Υφαντή.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους δράστες να αρπάζουν 50.000 ευρώ και να διαφεύγουν.
Οι συνεργοί τους, που περίμεναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά, μόλις αντελήφθησαν τι συνέβη κινήθηκαν να διαφύγουν.

Κατά τη διαφυγή τους όμως, έπεσαν πάνω σε μοτοσυκλετιστές της  ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν αλλά οι κακοποιοί δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον τους.

Λίγο αργότερα η Άμεση Δράση ενημερώθηκε ότι τυλίχθηκε στις φλόγες ένα αυτοκίνητο ίδιας μάρκας με αυτό που διέφυγαν οι δράστες και εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι αυτό που χρησιμοποίησαν.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τη συμμετοχή του 36χρονου κακοποιού από το Καζακστάν και σε ληστεία σε τράπεζα στους Αγίους Θεοδώρους, που έγινε στις 30 Νοεμβρίου, σε κλοπές τριών οχημάτων και σε διάρρηξη-κλοπή από εταιρία επεξεργασίας και εμπορίας ρινισμάτων πολύτιμων μετάλλων στον Ασπρόπυργο στις 28 Ιουλίου 2016.

Ο συγκεκριμένος κακοποιός επισημαίνει η Αστυνομία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και πλαστογραφίες οχημάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις