Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πορεσένκο: Κίνδυνος να ξεσπάσει «ολοκληρωτικός πόλεμος» με τη Ρωσία – “Δεν κάνουμε πλάκα”
ΚΟΣΜΟΣ

Πορεσένκο: Κίνδυνος να ξεσπάσει «ολοκληρωτικός πόλεμος» με τη Ρωσία – “Δεν κάνουμε πλάκα”

Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει «ολοκληρωτικός πόλεμος» με τη Ρωσία προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας  «Δεν θέλω κανείς να νομίζει ότι κάνουμε πλάκα εδώ. Η Ουκρανία βρίσκεται σε κίνδυνο ολοκληρωτικού πολέμου με τη Ρωσία», είπε ο Πέτρο Ποροσένκο. «Ο αριθμός των μονάδων οι οποίες σταθμεύουν κατά μήκος όλων των συνόρων μας έχει αυξηθεί σημαντικά. Μια […]

Πορεσένκο

Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει «ολοκληρωτικός πόλεμος» με τη Ρωσία προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας 

«Δεν θέλω κανείς να νομίζει ότι κάνουμε πλάκα εδώ. Η Ουκρανία βρίσκεται σε κίνδυνο ολοκληρωτικού πολέμου με τη Ρωσία», είπε ο Πέτρο Ποροσένκο.

«Ο αριθμός των μονάδων οι οποίες σταθμεύουν κατά μήκος όλων των συνόρων μας έχει αυξηθεί σημαντικά. Μια ευρείας κλίμακας ένοπλη σύρραξη με τη Ρωσία απειλεί τη χώρα», είπε ο Ποροσένκο στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Ο αριθμός των ρωσικών αρμάτων μάχης στην περιοχή των συνόρων τριπλασιάστηκε τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, είπε.

Ο Τραμπ απειλεί να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Πούτιν στη G20

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι στην Αργεντινή.

«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η επιθετικότητα», είπε.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε τη Δευτέρα την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις παραμεθόριες περιοχές της επικράτειας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας προειδοποίησε την Ουκρανία εναντίον οποιασδήποτε «απερίσκεπτης» ενέργειας. Εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας της να ασκήσει πίεση στο Κίεβο.

Κατά την άποψή του, οι κινήσεις της κυβέρνησης στο Κίεβο είναι «προφανές» ότι συνδέονται με τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης στην Ουκρανία.

Το ζήτημα της επιβολής νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ δικαστήριο της Κριμαίας διέταξε την κράτηση επί δύο μήνες των 12 από τους 24 Ουκρανούς ναυτικούς που συνέλαβε η Ρωσία το Σαββατοκύριακο.

Κατηγορούνται για παράνομη διέλευση ρωσικών συνόρων και απειλούνται σε περίπτωση καταδίκης με ποινή έως και εξαετούς κάθειρξης.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ανακρίσεις τριών εκ των ναυτικών, οι οποίοι φαίνεται ότι ομολογούν υπό πίεση.

«Αναγνωρίζω ότι οι ενέργειες των πλοίων με στρατιωτικό εξοπλισμό του Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού είχαν προκλητικό χαρακτήρα», λέει ένας ναύτης, που δήλωσε ότι λέγεται Βλαντιμίρ Λίζοφ. «Εκτελούσα διαταγές».

Το Κίεβο κατήγγειλε τον «εξαναγκασμό σε ομολογίες», όπως είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν ζήτησε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού να μεσολαβήσει για μια συνάντηση με τους κρατουμένους.

Ο Πούτιν στέλνει νέες συστοιχίες S-400 στην Κριμαία

Την ίδια ώρα η Ρωσία ετοιμάζεται να αναπτύξει σύντομα νέες συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στην χερσόνησο της Κριμαίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι νέες συστοιχίες θα είναι επιχειρησιακές ως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις