Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπουτάρης: Ευλογία δεν πρόκειται να δώσω σε καμία υποψηφιότητα (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: Ευλογία δεν πρόκειται να δώσω σε καμία υποψηφιότητα (vid)

Δήμαρχο από το «κεντροδεξιοαριστερό» μέτωπο θέλει ο Γιάννης Μπουτάρης μετά την απόφαση του να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία  Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι «το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα». Επισήμανε ότι ασχολείται με την αυτοδιοίκηση 16 χρόνια και έφτασε η στιγμή να αποσυρθεί. «Δείτε και την ηλικία μου, δεν είμαι κάνα […]

Μπουτάρης-1-1.jpg

Δήμαρχο από το «κεντροδεξιοαριστερό» μέτωπο θέλει ο Γιάννης Μπουτάρης μετά την απόφαση του να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι «το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα».

Επισήμανε ότι ασχολείται με την αυτοδιοίκηση 16 χρόνια και έφτασε η στιγμή να αποσυρθεί.

«Δείτε και την ηλικία μου, δεν είμαι κάνα τζόβενο», είπε αστειευόμενος.

Μιλώντας για την απόφαση να μην κατέβει στις επερχόμενες εκλογές, επισήμανε ότι την πήρε στα τέλη του καλοκαιριού κάτω από μεγάλη πίεση που υπέστη.

«Πού θα αφήσεις την πόλη, ήταν η φράση που μου είπαν», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει συνέχεια και ότι «στην Πρωτοβουλία πρέπει να αποφασίσουμε εάν υπάρχει κάποιος που είναι στην ίδια ρότα με εμάς».

Σχολιάζοντας τις υπόλοιπες υποψηφιότητες είπε πως “ευλογία δεν πρόκειται να δώσω σε καμία υποψηφιότητα. Δεν είναι κόμμα η πρωτοβουλία.

Όποιος ενδιαφέρεται για υποψηφιότητα θα γίνει μια δημοτική ομάδα ώστε να αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος».

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός «κεντροδεξιοαριοστερού μετώπου», μέσω του οποίου θα πρέπει να προκύψει ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος από τα σπλάχνα της δημοτικής παράταξης του Μπουτάρη.

«Εγώ αποκλείεται να προτείνω κάποιο πρόσωπο», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Επισήμανε ότι οι συζητήσεις για να κερδηθεί ο δήμος από αυτό το μέτωπο πρέπει να γίνουν τώρα. Μετά τα Χριστούγεννα θα έχει ξεκαθαρίσει προεκλογικά η κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις