Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πλησιάζει η πιο γλυκιά ώρα – 5 μυστικά, για τα “καλύτερα δεν γίνεται” μελομακάρονα
PLUS

Πλησιάζει η πιο γλυκιά ώρα – 5 μυστικά, για τα “καλύτερα δεν γίνεται” μελομακάρονα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, όλοι έχουμε μπει σε mood και το μυαλό μας είναι ήδη στα μελομακάρονα! Όπως όλα τα φαγητά και γλυκά, έτσι και τα μελομακάρονα έχουν τα μικρά τους μυστικά, για να βγουν πετυχημένα. Μάθε τα 5 μυστικά και θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους! Μυστικό 1 • Για να μη γίνουν σκληρά, μην […]

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, όλοι έχουμε μπει σε mood και το μυαλό μας είναι ήδη στα μελομακάρονα!

Όπως όλα τα φαγητά και γλυκά, έτσι και τα μελομακάρονα έχουν τα μικρά τους μυστικά, για να βγουν πετυχημένα.

Μάθε τα 5 μυστικά και θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Μυστικό 1

• Για να μη γίνουν σκληρά, μην τα ζυμώσεις πολύ. Ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και άρχισε να τα πλάθεις.

Μυστικό 2

• Κοσκίνισε καλά τα αλεύρι που θα ρίξεις

Μυστικό 3

• Φρόντισε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος, ώστε να ψηθούν σωστά. Για να πετύχεις το μέγεθος, πάρε μέρος από μείγμα με ένα κουτάλι

Μυστικό 4

• Όταν τα πλάσεις, πέρασε το πάνω μέρος, πιέζοντας το ελαφρά στον τρίφτη ή στο κόσκινο ή χαράκωσέ το με ένα πιρούνι. Δεν πρόκειται για αισθητικούς λόγους, αλλά για να απορροφήσουν, έτσι, καλύτερα το σιρόπι.

Μυστικό 5

• Και πάμε στο σιρόπι. Το μυστικό είναι ο άγραφος μαγειρικός νόμος του “ζεστού vs κρύου”. Κάποιες συνταγές θέλουν τα μελομακάρονα να σιροπιάζονται ζεστά σε κρύο σιρόπι κι άλλες να έχουν κρυώσει πρώτα και να είναι ζεστό το σιρόπι. Θα πρέπει, λοιπόν, να ακολουθήσετε, είτε το ένα είτε το άλλο, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, όπως να σας διαλυθούν.

Καλή επιτυχία!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις