Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πρώτα αντλούσαν πληροφορίες κι ύστερα “μπούκαραν”, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτα αντλούσαν πληροφορίες κι ύστερα “μπούκαραν”, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Κινούνταν με ενοικιασμένα αυτοκίνητα στο όνομα συγγενών τους και γενικά τρίτων ατόμων, κατόπτευαν κατοικίες σε περιοχές των Τρικάλων, πληροφορούνταν τεχνηέντως την οικονομική κατάσταση των ενοίκων και αποφάσιζαν την εισβολή! Έχοντας ουσιαστικά χαρτογραφήσει πλήρως ως προς τα σημεία εύκολης γι’ αυτούς εισόδου στις κατοικίες, φρόντιζαν να αποφεύγουν τις κάμερες που είχαν τοποθετήσει για […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κινούνταν με ενοικιασμένα αυτοκίνητα στο όνομα συγγενών τους και γενικά τρίτων ατόμων, κατόπτευαν κατοικίες σε περιοχές των Τρικάλων, πληροφορούνταν τεχνηέντως την οικονομική κατάσταση των ενοίκων και αποφάσιζαν την εισβολή!

Έχοντας ουσιαστικά χαρτογραφήσει πλήρως ως προς τα σημεία εύκολης γι’ αυτούς εισόδου στις κατοικίες, φρόντιζαν να αποφεύγουν τις κάμερες που είχαν τοποθετήσει για την ασφάλειά τους οι ιδιοκτήτες.

Εισέβαλαν στα σπίτια, φορώντας κουκούλες και γάντια και όταν οι ένοικοι ήταν παρόντες τους ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων και καταλήστευαν τα σπίτια.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα ταυτοποιήθηκαν δέκα μέλη της συμμορίας ληστών-διαρρηκτών, ηλικίας από 26 έως 48 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επισημαίνει η Αστυνομία, οι κακοποιοί, μετέβαιναν συνήθως τις πρωινές ώρες σε περιοχές του νομού Τρικάλων, χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακά» οχήματα και κατόπτευαν οικίες, πρόσφορες για διάρρηξη.

Μάλιστα, σε όλα τα στάδια της παράνομης δραστηριότητάς τους, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, τα ενοικίαζαν, χρησιμοποιώντας στοιχεία συγγενικών τους ή άλλων προσώπων, καθιστώντας δυσχερή τη συσχέτισή τους με τις υπό έρευνα περιπτώσεις.

“Στη συνέχεια”, αναφέρει η Αστυνομία “αφού αντλούσαν πληροφορίες σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση των ιδιοκτητών, εισέρχονταν στις οικίες που επέλεγαν, διαρρηγνύοντας με ιδιαίτερη προσοχή σημεία εισόδου προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί από τα εγκατεστημένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας τους (συναγερμοί)”.

Η «λεία» που αποκόμιζαν αφορούσε κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 370.000 ευρώ.

Συνολικά εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, το διάστημα από 20 Αυγούστου 2017 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, διέπραξαν τρεις ληστείες, πέντε απόπειρες ληστειών  και τέσσερις  περιπτώσεις κλοπών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών σε Τρίκαλα, Καρπενήσι και Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         κοσμήματα και τιμαλφή,

·         ρολόγια χειρός,

·         φορητοί ασύρματοι,

·         τσάντες ,

·         πορτοφόλια,

·         το χρηματικό ποσό των 2.845 ευρώ,

·         19 κινητά τηλέφωνα,

.         φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων ( usb ),

·         είδη ένδυσης και υπόδησης,

·         πτυσσόμενη ράβδος,

·         σουγιάς,

·         δύο κουκούλες προσώπου ( full face ),

Μέρος των παραπάνω κατασχεθέντων αντικειμένων προέκυψε ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Η προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί ολόκληρο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της σπείρας και η τυχόν εμπλοκή τους στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις