Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κεφάλαιο “γάμος”: Ο πολύ σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να συγχωρείς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεφάλαιο “γάμος”: Ο πολύ σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να συγχωρείς

Το κεφάλαιο “γάμος”, είναι από τα πιο δύσκολα στη ζωή του ανθρώπου. Θέλει καθημερινή προσπάθεια, αληθινά συναισθήματα, υποχωρήσεις. Δεν θέλει όμως συγχώρεση, όπως τονίζουν οι Αμερικανοί ειδικοί. Το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο δεν είναι η συγχώρεση, γιατί όπως σημειώνουν, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Στον γάμο δεν πρέπει ούτε να ξεχνάς, ούτε να συγχωρείς. Έτσι […]

Το κεφάλαιο “γάμος”, είναι από τα πιο δύσκολα στη ζωή του ανθρώπου. Θέλει καθημερινή προσπάθεια, αληθινά συναισθήματα, υποχωρήσεις.

Δεν θέλει όμως συγχώρεση, όπως τονίζουν οι Αμερικανοί ειδικοί.

Το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο δεν είναι η συγχώρεση, γιατί όπως σημειώνουν, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

Στον γάμο δεν πρέπει ούτε να ξεχνάς, ούτε να συγχωρείς. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Αμερικανοί ψυχολόγοι.

Όπως επισημαίνει ο Τζέιμς ΜακΝάλτι, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Τενεσί στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συγχώρεση μόνο κακό κάνει. Αντί να επιφέρει την ισορροπία σε μία σχέση ενισχύει την αγανάκτηση μεταξύ του ζευγαριού.

Ο θυμός και όχι η συγχώρεση είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν σε μία σχέση ή σε έναν γάμο.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε πως οι σύζυγοι που συγχωρούνται για αρνητικές συμπεριφορές είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να τις επαναλαμβάνουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για couple home

Η συγχώρεση σε έναν γάμο επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα

Τις περισσότερες φορές αυτό που καταφέρνει είναι να δημιουργήσει ένα συσσωρευμένο παραπλανητικό θυμό, μια αντίσταση και μια παθητικο-επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο έτερον ήμισυ.

«Όταν συμβαίνουν πράγματα που μας ενοχλούν, θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα θυμώσουμε και θα το δείξουμε ή αν θα συγχωρέσουμε τον σύντροφό μας» σημειώνει ο Τζέιμς ΜακΝάλτι.

Όταν κάποιος γνωρίζει ότι ο σύντροφός του είναι ανεκτικός σε κάποιες αρνητικές συμπεριφορές, τότε είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθεί σε ακόμη χειρότερη συμπεριφορά εναντίον του.

Για λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει οι σύντροφοι να επικοινωνούν και να εκφράζουν τον θυμό τους. Να λένε αυτά που τους ενοχλούν ώστε ο άλλος να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Η συγχώρεση και η σιωπή το μόνο που θα κάνει είναι να διογκώσει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για couple home bed
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις