Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δήμαρχος Αργυρούπολης σε Γαβρόγλου: Απορώ πότε θα ασχοληθείτε σοβαρά με το bullying
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Αργυρούπολης σε Γαβρόγλου: Απορώ πότε θα ασχοληθείτε σοβαρά με το bullying

Να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν απέναντι στο bullying και τον σχολικό εκφοβισμό καλεί τον Κώστα Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, εκφράζει την ανησυχία του έπειτα από την αυτοκτονία μαθητή σε σχολείο του Δήμου Αργυρούπολης το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τη νέα απόπειρα μαθητή στο ίδιο σχολείο. Στην επιστολή του ο […]

Γαβρόγλου

Να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν απέναντι στο bullying και τον σχολικό εκφοβισμό καλεί τον Κώστα Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, εκφράζει την ανησυχία του έπειτα από την αυτοκτονία μαθητή σε σχολείο του Δήμου Αργυρούπολης το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τη νέα απόπειρα μαθητή στο ίδιο σχολείο.

Στην επιστολή του ο αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Είμαι βέβαιος ότι όπως κι εγώ έτσι κι εσείς θα έχετε συγκλονιστεί από την αυτοκτονία του μαθητή το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τη νέα απόπειρα στο ίδιο σχολείο που ευτυχώς δεν είχε την ίδια κατάληξη.

Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι αυτός που θα κάνει τόσο σε εσάς όσο και στους υφισταμένους σας μαθήματα ευαισθησίας.

Όμως απορώ πότε επιτέλους τόσο εσείς όσο και οι υφιστάμενοί σας θα ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Η απόγνωση των παιδιών μας και η κραυγή αγωνίας μετά από 4 μήνες απραξίας εκφράστηκε με την δίκαιη κατάληψη του σχολείου.

Μόλις τότε φιλοτιμήθηκε ο υφιστάμενός σας Διευθυντής Β΄θάθμιας εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας κ. Α. Βαρελάς, να εμφανιστεί στο σχολείο και να δηλώσει ότι θα βάλει ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

Αλήθεια 4 μήνες τι περίμενε ο κ. Βαρελάς και δεν τοποθέτησε ψυχολόγο σε ένα ήδη αναστατωμένο σχολείο; Να έχουμε και 3ο κρούσμα;

Την ίδια στιγμή ο κ. Βαρελάς απάντησε αρνητικά στο να προσέλθει σε συνάντηση μαζί μου, με τους Διευθυντές των σχολείων και την Επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης.

Πήγε κι ένα βήμα παρακάτω απαγορεύοντας τηλεφωνικά, να προσέλθουν στην συνάντηση οι Διευθυντές των σχολείων.

Αν είναι δυνατόν. Όταν ο κόσμος καίγεται, υπονομεύεται μια συνάντηση που στόχο έχει την καταγραφή όλων όσων συμβαίνουν…

Ευτυχώς η πλειοψηφία των Διευθυντών προσήλθε στην συζήτηση.

Σας καλώ άμεσα σε συνάντηση μαζί με την Ένωση Γονέων της πόλης μας προκειμένου να συζητήσουμε όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα.

Καθιστώ υπεύθυνο τόσο τον ίδιο όσο κι εσάς στο εξής για οτιδήποτε συμβεί.

Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχτούμε καμία δικαιολογία και καμία άλλη αδράνεια.

Τα σχολεία είναι δικά μας και η αγωνία για το μέλλον και την ζωή των παιδιών μας τεράστια και με αυτό δεν θα παίξει κανείς.

Εν αναμονή της συνάντησης, που ελπίζω αυτή την φορά να γίνει, περιμένω τον ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό όχι μόνο στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο τις επόμενες ημέρες όπως δεσμεύτηκε στα παιδιά ο κ. Βαρελάς, αλλά και σε όλα της περιοχής.

Καμία ανοχή στον Ενδοσχολικό Εκφοβισμό. Καμία ανοχή στους γραφειοκράτες καρεκλοκένταυρους που προσπαθούν να μας κρατήσουν έξω από τα σχολεία.

Αναμένοντας την θετική απάντησή σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης
Γιάννης Κωνσταντάτος»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις