Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Γαλλία: Ξανά στους δρόμους τα “Κίτρινα Γιλέκα” – Άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία (pics+vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ξανά στους δρόμους τα “Κίτρινα Γιλέκα” – Άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία (pics+vid)

Άγριες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου στο Παρίσι. Στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας βρέθηκαν τα “Κίτρινα Γιλέκα” διαδηλώνοντας εναντίον της αύξησης των τιμών των καυσίμων και για τον προγραμματισμένο φόρο επί των καυσίμων. Διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα γέμισαν τους δρόμους γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στην γαλλική πρωτεύουσα. Με συνθήματα “Μακρόν παραιτήσου!” […]

Παρίσι

Άγριες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου στο Παρίσι.

Στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας βρέθηκαν τα “Κίτρινα Γιλέκα” διαδηλώνοντας εναντίον της αύξησης των τιμών των καυσίμων και για τον προγραμματισμένο φόρο επί των καυσίμων.

Διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα γέμισαν τους δρόμους γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στην γαλλική πρωτεύουσα.

Με συνθήματα “Μακρόν παραιτήσου!” οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τα μπλόκα και να πλησιάσουν το Προεδρικό Μέγαρο. Ωστόσο η απώθηση ήταν βίαιη με χρήση δακρυγόνων και νερό από τις “αύρες”.

protesters-w

Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο μετέδιδαν μέσω κοινωνικών δικτύων βίντεο και φωτογραφίες.

Σημειώνεται ότι την περασμένη βδομάδα συμμετείχαν πάνω από 282.000 διαδηλωτές ενώ και σήμερα τα νούμερα κυμαίνονται σε παρόμοιους αριθμούς.

Στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται λόγος για άγρια καταστολή εκ μέρους της αστυνομίας.

Αστυνομικοί στο Παρίσι χτυπούν διαδηλωτή

Η κυβέρνηση Μακρόν εισήγαγε μέτρα για την αύξηση της τιμής των καυσίμων, με επίσημο στόχο της να ενθαρρύνει τους οδηγούς να προτιμούν τα λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στους ψηφοφόρους που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα και έχουν μόνο το αυτοκίνητο τους ως μέσο μετακίνησής.

Το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” ξεκίνησε αρχικά ως διαμαρτυρία στους φόρους αυτούς, ωστόσο μετατράπηκε γρήγορα σε γενικευμένο κίνημα διαμαρτυρίας απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο.

Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στο Παρίσι

Υποστηρίζουν ότι με τις κινήσεις του πιέζει ακόμα περισσότερο τους μη έχοντες ενώ μειώνει τους φόρους στους πλούσιους.

Γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς στο στόχαστρο των διαδηλωτών έχουν μπει και οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής καυσίμων.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση επτά στους δέκα Γάλλους στηρίζουν το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων”.

Πλέον, μόλις το 25% των Γάλλων δηλώνει ικανοποιημένο με τον πρόεδρο της χώρας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι μειωμένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις