Πάνω από 100 οι ληστρικές επιδρομές των Γεωργιανών, του Πέτρου Καρσιώτη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάνω από 100 οι ληστρικές επιδρομές των Γεωργιανών, του Πέτρου Καρσιώτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το είχαν υποψιαστεί από τον περασμένο Μάιο όταν συνέλαβαν 21 μέλη ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα διαρρηκτών-ληστών και είχαν «μετρήσει» τότε 73 ληστρικές επιδρομές σε διαμερίσματα πολλών περιοχών της Αττικής. Ήταν βέβαιοι ότι τα χτυπήματα της συμμορίας που είχε οργανωθεί στα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας, ξεπερνούσαν τα εκατό! […]

24.11.2018 | 09:44

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το είχαν υποψιαστεί από τον περασμένο Μάιο όταν συνέλαβαν 21 μέλη ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα διαρρηκτών-ληστών και είχαν «μετρήσει» τότε 73 ληστρικές επιδρομές σε διαμερίσματα πολλών περιοχών της Αττικής.

Ήταν βέβαιοι ότι τα χτυπήματα της συμμορίας που είχε οργανωθεί στα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας, ξεπερνούσαν τα εκατό!

Ακόμη 30 ληστρικές επιδρομές εξιχνιάστηκαν

Και τώρα, έξι μήνες μετά, δηλώνουν ότι εξιχνίασαν άλλες 30 ληστρικές επιδρομές, κάποιες από τις οποίες γίνονταν και με τη βοήθεια οικιακών βοηθών η αποκλειστικών νοσοκόμων!

Ο ρόλος κάποιων οικιακών βοηθών ή νοσοκόμων στη δράση του κυκλώματος

Η Alphafreepress, το είχε τονίσει από τότε ότι ρόλο- «κλειδί», στη δράση του μεγάλου κυκλώματος Γεωργιανών, έπαιζαν κάποιες ομοεθνείς τους, οι οποίες εργάζονταν είτε ως οικιακοί βοηθοί είτε ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Έναντι αμοιβής από τους εγκεφάλους της συμμορίας,  σε κάποιες περιπτώσεις πάνω σε κομμάτια πλαστελίνης η και σαπουνιού, πίεζαν τις πλευρές των κλειδιών και έδιναν το… εκμαγείο στους κακοποιούς.

Με τις πλαστελίνες και τα σαπούνια έβγαζαν αντικλείδια

Εκείνοι, χωρίς να χάσουν χρόνο έβγαζαν αντικλείδι και με αυτό όταν ήταν η κατάλληλη ώρα-απουσία του ενοίκου- έμπαιναν σαν… κύριοι και έφευγαν φορτωμένοι με τα κλοπιμαία, χωρίς να έχουν αφήσει ίχνος παραβίασης!

Μια άλλη… αποστολή των γυναικών συνεργών-ιδιαίτερα μιας που είχε δεσμό με μέλος της συμμορίας- ήταν και η ενημέρωση της ομάδας για τους ενοίκους και των άλλων πλην των εργοδοτών ενοίκων της πολυκατοικίας.

Μια γυναίκα παρέδιδε και τους αριθμούς τηλεφώνων άλλων ενοίκων

Φρόντιζε να βρίσκει και να παραδίδει τους αριθμούς των σταθερών τηλεφώνων μαζί με τις πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των ενοίκων.

Εκείνοι τηλεφωνούσαν στα σταθερά  και όταν δεν έπαιρναν απάντηση γιατί οι άνθρωποι έλειπαν στις δουλειές τους, αποφάσιζαν την εισβολή!

Μικρέμποροι ή πλασιέ διαφημιστικών

Άλλοτε παριστάνοντας τους μικρεμπόρους που ήθελαν να… πουλήσουν, άλλοτε τους πλασιέ, άλλοτε τους διανεμητές διαφημιστικών φυλλαδίων.

Δρούσαν συνήθως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες και αφού πρώτα χτυπούσαν αρκετή ώρα τα κουδούνια για να διαπιστώσουν ότι δεν ήταν κανένας από τους ενοίκους μέσα.

Από εκεί και μετά είχαν όλα τα… εργαλεία για να παραβιάσουν πόρτες και να σηκώσουν μετρητά, κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη.

Για να προσεγγίσουν μια πολυκατοικία που είχαν στοχεύσει συγκεντρώνονταν τουλάχιστον τρεις κακοποιοί.

Κάποιοι προσκαλούνταν στην Ελλάδα για… τουρισμό

Κάποιοι από αυτούς… προσκαλούνταν  από τη Γεωργία να έρθουν στην Αθήνα δήθεν για τουρισμό.

Στην πραγματικότητα να χρησιμοποιηθούν στις ληστρικές επιδρομές και όταν έφθανε η ώρα να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Πουλούσαν αμέσως σε κλεπταποδόχους

Οι εγκέφαλοι των συνεργαζόμενων ομάδων ,σε χρόνο-ρεκόρ πουλούσαν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους… δοκιμασμένους, έπαιρναν τα μετρητά και με εμβάσματα τα έστελναν σε τράπεζες στο εξωτερικό.

Κι αυτό γιατί  έτσι θεωρούσαν ότι ακόμη και σε περίπτωση εντοπισμού τους από τις αστυνομικές αρχές, δεν θα βρίσκονταν κλοπιμαία στην κατοχή τους και δεν χάνονταν τα μετρητά!

Οι συνοικίες που προτιμούσαν οι διαρρήκτες

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι εμπλέκονται σε  εβδομήντα διαρρήξεις. Με βάση τα στοιχεία ίσως ξεπεράσουν τις εκατό.

Χτυπούσαν κυρίως σε Αγία Παρασκευή, Παπάγου,  Χαλάνδρι, Χολαργό, Ν. Ιωνία, Ν. Σμύρνη, Άλιμο και αλλού.

Exit mobile version