Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κύκλωμα πορνείας: Εξέδιδαν κοπέλες, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα πορνείας: Εξέδιδαν κοπέλες, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών

Του Πέτρου Καρσιώτη Παραπλανούσαν αλλοδαπές καλλίγραμμες κοπέλες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, εκμεταλλεύονταν την ευάλωτη οικονομική τους κατάσταση, τις δάνειζαν χρηματικά ποσά και απαιτούσαν την επιστροφή τους με υπέρογκους τόκους για να τις καταστήσουν υποχείρια. Η προώθησή τους στην πορνεία γινόταν μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού, ενώ σε ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα το οποίο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παραπλανούσαν αλλοδαπές καλλίγραμμες κοπέλες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, εκμεταλλεύονταν την ευάλωτη οικονομική τους κατάσταση, τις δάνειζαν χρηματικά ποσά και απαιτούσαν την επιστροφή τους με υπέρογκους τόκους για να τις καταστήσουν υποχείρια.

Η προώθησή τους στην πορνεία γινόταν μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού, ενώ σε ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα το οποίο είχαν μετατρέψει σε στούντιο, φωτογράφιζαν τις κοπέλες ημίγυμνες και σε διάφορες στάσεις.

Τις επαγγελματικές φωτογραφίες τραβούσε ο “φωτογράφος” του κυκλώματος, τις έδειχναν στην υποψήφια πελατεία και κλείνονταν τα ραντεβού.

Συνήθως η κάθε ερωτική συνεύρεση σε ξενοδοχεία της Αθήνας κόστιζε στον πελάτη από 150 έως 200 ευρώ.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα τα κρατούσαν οι προαγωγοί, ενώ όταν οι κοπέλες διαμαρτύρονταν απειλούσαν συγγενικά τους πρόσωπα η απαιτούσαν την επιστροφή των “δανεικών” με πολλαπλάσια χρήματα.

Τέλος στη δράση του κυκλώματος έβαλαν οι αστυνομικοί της  Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Ένας αστυνομικός της υπηρεσίας αυτής έκλεισε ερωτικό ραντεβού με μία από τις κοπέλες σε ξενοδοχείο και μόλις ήρθε η ώρα δήλωσε την πραγματική του ιδιότητα.

Συνάδελφοί του που βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο συνέλαβαν τον μεταφορέα και στη συνέχεια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά τρεις ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ προσήχθησαν και έξι  γυναίκες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία, της μαστροπείας και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Όπως προέκυψε  από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία οικονομική εκμετάλλευση αλλοδαπών και ημεδαπών γυναικών, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο διαδίκτυο.

Τα ερωτικά ραντεβού, λέει η Αστυνομία,  κανονίζονταν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των -5.800- ευρώ

Ένα  αυτοκίνητο

Ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet , κινητά τηλέφωνα)

Παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Η μία από αυτές είναι ανήλικη από την Αλβανία και η άλλη ενήλικη από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις