Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πού εντοπίζονται οι αρνητικοί “πρωταθλητές” της ταχύτητας, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού εντοπίζονται οι αρνητικοί “πρωταθλητές” της ταχύτητας, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Οδηγοί της Αττικής, της Κρήτης, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Φθιώτιδας και της Κορινθίας αναδεικνύονται από την Τροχαία αρνητικοί… “πρωταθλητές” στην ταχύτητα! Στους νομούς αυτούς, στο πλαίσιο του στοχευμένου σε όλη τη χώρα πρόγραμμα “παράβαση της εβδομάδας”, εντοπίστηκαν οι περισσότεροι οδηγοί που παραβίαζαν το όριο ταχύτητας! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οδηγοί της Αττικής, της Κρήτης, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Φθιώτιδας και της Κορινθίας αναδεικνύονται από την Τροχαία αρνητικοί… “πρωταθλητές” στην ταχύτητα!

Στους νομούς αυτούς, στο πλαίσιο του στοχευμένου σε όλη τη χώρα πρόγραμμα “παράβαση της εβδομάδας”, εντοπίστηκαν οι περισσότεροι οδηγοί που παραβίαζαν το όριο ταχύτητας!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από 720 συνεργεία της υπηρεσίας αυτής, που συγκροτήθηκαν, ελέγχθηκαν πανελληνίως,  συνολικά 14.767 οχήματα και βεβαιώθηκαν 4.338 παραβάσεις για την υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Οι περισσότερες παραβάσεις, σημειώνει η Τροχαία,  σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (482), του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (420), της Θεσσαλονίκης (223), των Σερρών (221), της Φθιώτιδας (190) και της Κορινθίας (184).

Όμως, πολλοί είναι οι οδηγοί που θεωρούν ως ξεπερασμένα πολλά από τα όρια ταχύτητας που ισχύουν στους δρόμους και όλες οι παραβάσεις δεν σημαίνουν ότι παραβιάζεται το όριο σε μεγάλο βαθμό.

Από την πλευρά της η Aστυνομία, λέει ότι οι έλεγχοι αυτοί εντάσσονται στο σχέδιο για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων για τη ζωή και την αρτιμέλεια οδηγών και επιβατών, τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Έτσι, τη μία εβδομάδα τίθεται ως στόχος των συνεργείων ο εντοπισμός οδηγών, που παραβιάζουν για παράδειγμα το STOP η τους ερυθρούς σηματοδότες, την άλλη ο εντοπισμός οδηγών που οδηγούν μιλώντας στα κινητά, ενώ άλλες εβδομάδες ελέγχονται κατά προτεραιότητα οχήματα τα οποία οι οδηγοί τους δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ και άλλες παραβάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις