Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

18

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απόσπαση για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόσπαση για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ

Μετά τα όσα γράφει το πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου η προκαταρκτική διοικητική εξέταση για τους 9 αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό μετατρέπεται σε ΕΔΕ  Παράλληλα και οι 9 αστυνομικοί αποσπώνται από εκεί που υπηρετούν σε υπηρεσίες του επιτελείου, ενώ δόθηκε εντολή επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης της έρευνας. Δικηγόρος Ζακ Κωστόπουλου: Πέθανε από πολλαπλά χτυπήματα  […]

Ζακ Κωστόπουλος

Μετά τα όσα γράφει το πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου η προκαταρκτική διοικητική εξέταση για τους 9 αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό μετατρέπεται σε ΕΔΕ 

Παράλληλα και οι 9 αστυνομικοί αποσπώνται από εκεί που υπηρετούν σε υπηρεσίες του επιτελείου, ενώ δόθηκε εντολή επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης της έρευνας.

Δικηγόρος Ζακ Κωστόπουλου: Πέθανε από πολλαπλά χτυπήματα 

Όπως τόνισε μιλώντας στο στο ΘΕΜΑ οι ιατροδικαστές, στην έκθεσή τους για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, «έχουν καταγράψει κοντά στα 23 χτυπήματα».

Η κ. Πετσιμέρη σημείωσε, ότι «πέραν από το λιντσάρισμα έξω από το κοσμηματοπωλείο, ο Ζακ ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς και δέχθηκε ένα λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ».

«Ενώ οι διασώστες του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με γάζες, μετά από αυτό τον άφησαν ημιθανή στο έδαφος χωρίς να του κάνουν τα δέοντα για την ανάνηψη από τη λιποθυμία. Αφέθηκε στο έδαφος και οδηγήθηκε νεκρός στο ασθενοφόρο, στις 15:04 δεν είχε κανένα ζωτικό όργανο να λειτουργεί» πρόσθεσε η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου.

Σύμφωνα με την ίδια, η οικογένεια απαιτεί να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στο θάνατό του ενώ προανήγγειλε μηνύσεις, κατά όλων των εμπλεκομένων.

Τέλος διευκρίνισε ότι «είναι ανυπόστατο ότι ο θάνατός του Ζακ προήλθε από κρίση πανικού, ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι ήταν ένα σοκ που υπέστη οργανισμός από τα πολλαπλά χτυπήματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις