Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμφωνία των Πρεσπών, Κοτζιάς, Ζάεφ, ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι πολίτες
ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία των Πρεσπών, Κοτζιάς, Ζάεφ, ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι πολίτες

Κάθετοι στην άρνησή τους να δεχθούν τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι οι Έλληνες πολίτες. Ο Ζόραν Ζάεφ δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι σχέσεις με την Τουρκία χειροτερεύουν. Ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, που αφορά τα θέματα της […]

πολίτες.jpg

Κάθετοι στην άρνησή τους να δεχθούν τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι οι Έλληνες πολίτες.

Ο Ζόραν Ζάεφ δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι σχέσεις με την Τουρκία χειροτερεύουν.

Ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, που αφορά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Όπως αποδεικνύεται οι πολίτες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στην συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστό της τάξης του 65% έναντι μόλις 17% που τάσσεται υπέρ.

Ένα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά, ενώ ένα 135 δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, βλέπει την δημοτικότητά του να παίρνει την κατιούσα, καθώς αρνητική την κρίνει το 60% και ένα 32% θετική.

Επίσης η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα δείχνει αρνητική καθώς το 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

Σε χειρότερο σημείο με πέρσι είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σύμφωνα με το 52%.

Στο ίδιο ερώτημα το 44% εκτιμά ότι έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ ένα μόλις 2% απαντά ότι έχουν καλυτερέψει.

Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον Αμερικανό πρέσβη» στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

Δείτε εδώ το Βαρόμετρο της Public Issue για τον Νοέμβρη: 

Πολιτικό Βαρόμετρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις