Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έπιαναν ομήρους οδηγούς φορτηγών, τους σκέπαζαν και τους μετέφεραν στον Ασπρόπυργο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπιαναν ομήρους οδηγούς φορτηγών, τους σκέπαζαν και τους μετέφεραν στον Ασπρόπυργο

Του Πέτρου Καρσιώτη Έστηναν ενέδρες σε πάρκινγκ των δύο Εθνικών Οδών, αιφνιδίαζαν τους κουρασμένους από το ταξίδι οδηγούς μεγάλων φορτηγών που μετέφεραν εμπορεύματα, τους κρατούσαν ομήρους, τους σκέπαζαν με κουβέρτες να μη βλέπουν και οδηγούσαν τα οχήματα σε χώρο του Ασπρόπυργου. Εκεί τα μέλη της άγριας συμμορίας από το Καζακστάν, κρατώντας παγιδευμένους τους οδηγούς, οι […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έστηναν ενέδρες σε πάρκινγκ των δύο Εθνικών Οδών, αιφνιδίαζαν τους κουρασμένους από το ταξίδι οδηγούς μεγάλων φορτηγών που μετέφεραν εμπορεύματα, τους κρατούσαν ομήρους, τους σκέπαζαν με κουβέρτες να μη βλέπουν και οδηγούσαν τα οχήματα σε χώρο του Ασπρόπυργου.

Εκεί τα μέλη της άγριας συμμορίας από το Καζακστάν, κρατώντας παγιδευμένους τους οδηγούς, οι οποίοι ζούσαν εφιαλτικές στιγμές, αφαιρούσαν τα επικαθήμενα με τα εμπορεύματα και  άφηναν τα φορτηγά μόνο με τον τράκτορα.

Στη συνέχεια πάντα με τους οδηγούς σκεπασμένους με κουβέρτες και υπό συνεχείς απειλές, οδηγούσαν τα εναπομείναντα φορτηγά σε ερημική περιοχή της Θήβας, όπου εγκατέλειπαν μέσα στα σκοτάδια τους τρομοκρατημένους οδηγούς και διέφευγαν με οχήματα συνεργών τους που ακολουθούσαν.

Επόμενη ενέργειά τους ήταν να κάψουν τις κουβέρτες και όποιο άλλο υλικό είχαν χρησιμοποιήσει για να μην βρει η Αστυνομία ούτε αποτύπωμα ούτε στοιχεία γενετικού υλικού.

Τα εμπορεύματα, συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, που αφαιρούσαν, από σοκολατάκια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ποτά, ανταλλακτικά αυτοκινήτων,  καθαριστικά, και παγνιδομηχανές, τα διοχέτευαν σε άτομα στη μαύρη αγορά και ήδη κατηγορείται καταστηματάρχης στην Αθήνα με τους συνεργάτες τους για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Μέλη της άγριας συμμορίας των απαγωγέων και ληστών  των οδηγών φορτηγών ήταν υπήκοοι Καζακστάν. Δύο από αυτούς, είχαν εμπλακεί και με τη συμμορία που εισέβαλε σε εταιρίες της Δυτικής Αττικής, ακινητοποιούσε τους φύλακες με βία και άρπαζε τα χρηματοκιβώτια.

Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης μετά την καταδίκη του σε επτά ετών κάθειρξη  και δεν είχε εντοπιστεί πουθενά, ενώ ο δεύτερος ήταν ελεύθερος μετά τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής του.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μέχρι τώρα εξιχνιάσθηκαν :

οκτώ  ληστείες και αρπαγές που διαπράχθηκαν στις περιοχές Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Σχηματαρίου και Αχαρνών,

τρεις κλοπές από φορτηγά αυτοκίνητα στις περιοχές Μεγάρων και Ασπροπύργου και

δύο κλοπές οχημάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου

Η δράση των μελών της ομάδας είχε ξεκινήσει από το μήνα Νοέμβριο του 2017.

Ο τρόπος δράσης της  ομάδας των αρπαγέων-ληστών, ήταν ο πάρα κάτω:

Πρώτες πρωινές ώρες, τουλάχιστον τρία με τέσσερα άτομα μετέβαιναν στις Εθνικές Οδούς και εντόπιζαν τα σημεία που σταθμεύουν οδηγοί φορτηγών που εκτελούν δρομολόγια μεταφέροντας διάφορα εμπορεύματα.

Στη συνέχεια, κατόπτευαν τους χώρους για την ανεύρεση στόχων και αφού έσχιζαν τους μουσαμάδες από τα φορτηγά και εκτιμούσαν το περιεχόμενο και την αξία των εμπορευμάτων, προέβαιναν αναλόγως στην αφαίρεση των αντικειμένων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δράστες αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα επιβιβάζονταν στα φορτηγά τους και με τη χρήση σωματικής βίας τους μετέφεραν μαζί με τα εμπορεύματα του φορτηγού, σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο.

Στο χώρο αυτό αποσπούσαν τα επικαθήμενα οχήματα από τους τράκτορες και στη συνέχεια μετέφεραν τους παθόντες με τους τράκτορες σε ερημικές τοποθεσίες (κυρίως κοντά σε περιοχή της Θήβας), όπου και τους εγκατέλειπαν.

Ταυτόχρονα, οι συνεργοί τους προέβαιναν στην εκφόρτωση του επικαθήμενου και στη μεταφορά και αποθήκευση των προϊόντων σε άλλους χώρους.

Παράλληλα, το άδειο επικαθήμενο το μετέφεραν είτε σε άλλο σημείο όπου το εγκατέλειπαν, είτε σε διαφορετικό χώρο, όπου προέβαιναν στη διάλυσή του για ανταλλακτικά.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και γραφεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         (3) αυτοκίνητα,

·         τράκτορας, ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, (2) «εγκέφαλοι» οχημάτων,

·         (2) πιστόλια , σιδερογροθιά,

·         μαχαίρι κυνηγετικού τύπου,

·         τo χρηματικό ποσό των ( 49.272) ευρώ,

·         (2) συστήματα δορυφορικού εντοπισμού ( GPS ),

·         (327) τεμάχια καθαριστικών για οχήματα,

·         πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και τιμαλφών,

·         έγγραφα, τιμολόγια, μπλοκ επιταγών, βιβλιάρια καταθέσεων, τραπεζικά έγγραφα και σφραγίδες διαφόρων εταιρειών,

·         (127) προϊόντα εταιρείας ηλεκτρονικής τεχνολογίας (φορητοί υπολογιστές, οθόνες κλπ),

·         (33) κινητά τηλέφωνα,

·         (4) φορητές ταμπλέτες ( tablet ) και (3) φορητοί υπολογιστές, καθώς και

·         (4.649) φιάλες οινοπνευματώδους ποτού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις