Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο Ντόναλντ Τραμπ τα βάζει με τους μετανάστες – “Πηγαίνετε σπίτι σας”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα βάζει με τους μετανάστες – “Πηγαίνετε σπίτι σας”

“Έκρηξη” Ντόναλντ Τραμπ – Μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε ότι  οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν την «εισβολή» των μεταναστών Περίπου 200 μετανάστες που ελπίζουν να φθάσουν, χωρίς βίζα, στις ΗΠΑ, σχημάτισαν ένα νέο καραβάνι στην κεντρική Αμερική, αυτή τη φορά στο Ελ Σαλβαδόρ, από όπου αναχώρησαν την Κυριακή. Οι άνθρωποι αυτοί, που εξήγησαν ότι φεύγουν για […]

Τραμπ-2.jpg

“Έκρηξη” Ντόναλντ Τραμπ – Μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε ότι  οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν την «εισβολή» των μεταναστών

Περίπου 200 μετανάστες που ελπίζουν να φθάσουν, χωρίς βίζα, στις ΗΠΑ, σχημάτισαν ένα νέο καραβάνι στην κεντρική Αμερική, αυτή τη φορά στο Ελ Σαλβαδόρ, από όπου αναχώρησαν την Κυριακή.

Οι άνθρωποι αυτοί, που εξήγησαν ότι φεύγουν για να σωθούν από τους πολέμους των συμμοριών και την φτώχεια, συγκεντρώθηκαν σε πλατεία στο δυτικό τμήμα του Σαν Σαλβαδόρ.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τρία λεωφορεία για να μεταβούν 66 χιλιόμετρα από εκεί, στην πόλη Σονσονάτε.

Κατόπιν πέρασαν στην επικράτεια της Γουατεμάλας, από την οποία θέλουν να διέλθουν προς βορρά.

Οργισμένη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω Twitter, ξεκαθάρισε, πως δεν θα ανεχθεί την «εισβολή» των μεταναστών.

Τους κατηγόρησε μάλιστα για «εγκλήματα» που διαπράττουν.

«Ο δήμαρχος της Τιχουάνα, στο Μεξικό, μόλις ανέφερε ότι η πόλη δεν είναι καλά προετοιμασμένη για να διαχειριστεί τόσους πολλούς μετανάστες, και για να διαχειριστούν τις εκκρεμότητες μπορεί να χρειαστούν 6 μήνες.

Ομοίως, οι ΗΠΑ δεν είναι καλά προετοιμασμένες για αυτή την εισβολή και δεν θα την ανεχθούν. Οι μετανάστες προκαλούν το έγκλημα και μεγάλα προβλήματα στο Μεξικό. Πηγαίνετε σπίτι σας!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ έχουν διευκρινίσει ότι δεν θα επιτρέψουν τις παράνομες διελεύσεις στα νότια σύνορα, έχοντας αναπτύξει στα σύνορα τουλάχιστον 6.000 στρατιώτες.

Ο Λευκός Οίκος, μάλιστα, εξέδωσε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, όσοι παραβιάζουν τα αμερικανικά σύνορα, δεν θα έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου.

Το tweet του Ντόναλντ Τραμπ: 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις