Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τα Μπολσόι έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής, με τον Δον Κιχώτη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα Μπολσόι έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής, με τον Δον Κιχώτη

Ο «Δον Κιχώτης», ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του ρεπερτορίου των Μπαλέτων Μπολσόι, μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Ο εκκεντρικός ήρωας του Θερβάντες Ο Δον Κιχώτης, ξεκινά με τον πιστό του υπηρέτη Σάντσο Πάντσα το περιπετειώδες ταξίδι του προς αναζήτηση της Δουλτσινέας του. Καθ’ οδόν συναντά την Κίτρι, την πανέμορφη […]

δον

Ο «Δον Κιχώτης», ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του ρεπερτορίου των Μπαλέτων Μπολσόι, μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο εκκεντρικός ήρωας του Θερβάντες

Ο Δον Κιχώτης, ξεκινά με τον πιστό του υπηρέτη Σάντσο Πάντσα το περιπετειώδες ταξίδι του προς αναζήτηση της Δουλτσινέας του.

Καθ’ οδόν συναντά την Κίτρι, την πανέμορφη κόρη ενός πανδοχέα, στο πρόσωπο της οποίας πιστεύει ότι βρήκε την ιδανική αγάπη.

Η θαυμαστή τεχνική και η εκφραστική ομορφιά του corps de ballet, σε συνδυασμό με την ερμηνευτική δεινότητα των πρώτων χορευτών, πρόκειται για μια παράσταση που κόβει την ανάσα. βασισμένη στην υπέροχη μουσική του Μίνκους.

Οι φαντασμαγορικές σκηνές με τους ταυρομάχους, τους χορευτές φλαμένκο, μας ταξιδεύουν στα χρόνια της ιπποσύνης και των ρομαντικών εραστών.

Χορογραφεί ο Αλεξέι Φαντεγέτσεφ.

«Δον Κιχώτης» («Don Quixote»)

Διάρκεια: 2 ώρες και 55 λεπτά (με διάλειμμα)

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις