Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Επιστρέφει το 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επιστρέφει το 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου διοργανώνεται φέτος από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα. Τον πρώτο ρόλο φέτος έχουν οι γυναίκες, μέσα από πρόσφατες και παλιότερες ταινίες. Χώρος διεξαγωγής του 31ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, είναι ο κινηματογράφος Τριανόν, με εξαίρεση την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 21/11, στον κινηματογράφο Ιντεάλ. Στον κινηματογράφο […]

Πανόραμα

Το 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου διοργανώνεται φέτος από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Τον πρώτο ρόλο φέτος έχουν οι γυναίκες, μέσα από πρόσφατες και παλιότερες ταινίες.

Χώρος διεξαγωγής του 31ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, είναι ο κινηματογράφος Τριανόν, με εξαίρεση την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 21/11, στον κινηματογράφο Ιντεάλ.

Στον κινηματογράφο Ιντεάλ, θα διεξαχθούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Στα αφιερώματα του φεστιβάλ εκτός από το πρόγραμμα «7 γυναίκες – 7 ταινίες», ξεχωρίζει ο φόρος τιμής στις Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα.

Πρόκειται για δύο ελληνίδες δημιουργούς που ξεχώρισαν στον ανδροκρατούμενο εγχώριο κινηματογραφικό χώρο και άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους.

Όπως επίσης η ρετροσπεκτίβα στο έργο του Νίκου Παπατάκη με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Θα γίνουν, τέλος τρεις ειδικές προβολές.  Στη μνήμη του σκηνοθέτη Κώστα Βρεττάκου, που χάθηκε πρόσφατα, στον Ιάπωνα Ακίρα Κουροσάβα και στον Δανό Κάρλ Θίοντορ Ντράγιερ

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει την ελληνο-ιταλικής καταγωγής  Valeria Golino που θα παρουσιάσει,  τη νέα της ταινία «Euforia».

Θα φιλοξενήσει επίσης τη Ρωσίδα Elizaveta Stishova με το «Suleiman Mountain» και την Κύπρια Τώνια Μισιαλή με την πρώτη της μεγάλου μήκους «Παύση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις