Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η επόμενη μέρα: Εικόνες καταστροφής σε Πολυτεχνείο και ΑΠΘ μετά τα επεισόδια
ΕΛΛΑΔΑ

Η επόμενη μέρα: Εικόνες καταστροφής σε Πολυτεχνείο και ΑΠΘ μετά τα επεισόδια

Πανό, αντιεξουσιαστικά συνθήματα , στεφάνια αλλά και θρανία και καρέκλες αντίκρισαν σήμερα, όσοι έτυχε να περνούν από το Πολυτεχνείο. Οι δρόμοι στην περιοχή έχουν ανοίξει και έχουν καθαριστεί ώστε τίποτα να μη θυμίζει το χθεσινό «πεδίο μάχης». Ωστόσο, μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Τα εκατοντάδες «πολεμοφόδια» των αναρχικών μαρτυρούν τα […]

Πολυτεχνείο

Πανό, αντιεξουσιαστικά συνθήματα , στεφάνια αλλά και θρανία και καρέκλες αντίκρισαν σήμερα, όσοι έτυχε να περνούν από το Πολυτεχνείο.

Οι δρόμοι στην περιοχή έχουν ανοίξει και έχουν καθαριστεί ώστε τίποτα να μη θυμίζει το χθεσινό «πεδίο μάχης».

Ωστόσο, μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Τα εκατοντάδες «πολεμοφόδια» των αναρχικών μαρτυρούν τα χθεσινά έκτροπα.

Τραπεζάκια και καρέκλες έγιναν παρανάλωμα του πυρός χθες στα οδοφράγματα που στήθηκαν από τους αντιεξουσιαστές.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στους γύρω δρόμους του Πολυτεχνείου ειδικά συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηνών έπιασαν δουλειά για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

polytexneio_epomeni1 polytexneio_epomeni2

Βομβαρδισμένο τοπίο και το ΑΠΘ

Σε βομβαρδισμένο τοπίο παραπέμπουν και οι εικόνες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου επίσης σημειώθηκαν επεισόδια.

Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια που έχουν βγει από τη θέση τους, σπασμένα τζάμια και καταστροφές είναι η σημερινή εικόνα που κατέγραψε το Life-Events.gr.

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, φορώντας μάσκες και κράνη και για ώρες πετούσαν στους αστυνομικούς μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

polytexneio_thes_epomeni1 polytexneio_thes_epomeni2 polytexneio_thes_epomeni3 polytexneio_thes_epomeni4 polytexneio_thes_epomeni5 polytexneio_thes_epomeni7
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις