Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στο «σφυρί» επτά σπάνιες αφίσες του Μίκι Μάους
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο «σφυρί» επτά σπάνιες αφίσες του Μίκι Μάους

Επτά σπάνια vintage πόστερ του Μίκι Μάους αναμένεται να πωληθούν έναντι χιλιάδων δολαρίων σε δημοπρασία. Η δημοπρασία αυτή, συμπίπτει με την 90η επέτειο από την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του διάσημου χαρακτήρα των καρτούν. Οι επτά αφίσες, που χρονολογούνται από το 1930 και 1940, παρουσιάστηκαν χθες σε μια έκθεση στο Λονδίνο, την οποία οργάνωσε η Disney. […]

αφίσες

Επτά σπάνια vintage πόστερ του Μίκι Μάους αναμένεται να πωληθούν έναντι χιλιάδων δολαρίων σε δημοπρασία.

Η δημοπρασία αυτή, συμπίπτει με την 90η επέτειο από την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του διάσημου χαρακτήρα των καρτούν.

Οι επτά αφίσες, που χρονολογούνται από το 1930 και 1940, παρουσιάστηκαν χθες σε μια έκθεση στο Λονδίνο, την οποία οργάνωσε η Disney.

Τα πόστερ θα βγουν στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s σε μια διαδικτυακή δημοπρασία που θα διεξάγεται έως την 26η Νοεμβρίου.

Ο οίκος δημοπρασιών και η Walt Disney Co. UK & Ireland αναφέρει ότι οι αφίσες αυτές θα μπορούσαν να πωληθούν συνολικά στο ποσό των 165.000 δολαρίων.

«Αναμένουμε να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον… Υπάρχουν συλλέκτες που συλλέγουν αφίσες κινουμένων σχεδίων από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μίκι Μάους ιστορικά είναι ο πολυτιμότερος από όλες τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων» δήλωσε ο Μπρους Μάρτσαντ, σύμβουλος του Sotheby’s.

«Συγκεκριμένα υπάρχουν σπάνιες αφίσες από την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και δύο εξ αυτών είναι το μόνα γνωστά δείγματα που έχουν σωθεί…»

Τέτοιου είδους πόστερ ξαναχρησιμοποιήθηκαν αρκετές φορές και, καθώς είναι φτιαγμένες από χαρτί, οι περισσότερες σκίστηκαν και πετάχτηκαν.

«Επομένως, δεν υπήρχε η πρόθεση να τις ξαναδεί κανείς 80-90 χρόνια αργότερα» ή να θεωρηθούν έργα τέχνης, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις