“Πόλεμος” για το Ζητείται Ψεύτης: “Αμετακίνητος ο Σεφερλής – Είχε υπερβολικές απαιτήσεις”

LIFESTYLE

“Πόλεμος” για το Ζητείται Ψεύτης: “Αμετακίνητος ο Σεφερλής – Είχε υπερβολικές απαιτήσεις”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Οι Θεατρικές Σκηνές απαντούν για το θέμα που έχει προκύψει με τον Μάρκο Σεφερλή και την παράσταση «Ζητείται Ψεύτης» με δελτίο τύπου: Η Εταιρεία «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΕ» επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι ουδεμία ευθύνη φέρει αναφορικά με την εξ ανάγκης ακύρωση της παράστασης «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» στο Παλλάς. Αρνείται κάθε τυχόν αντίθετο ισχυρισμό ή υπαινιγμό […]

17.11.2018 | 11:49

Οι Θεατρικές Σκηνές απαντούν για το θέμα που έχει προκύψει με τον Μάρκο Σεφερλή και την παράσταση «Ζητείται Ψεύτης» με δελτίο τύπου:

Η Εταιρεία «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΕ» επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι ουδεμία ευθύνη φέρει αναφορικά με την εξ ανάγκης ακύρωση της παράστασης «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» στο Παλλάς.

Αρνείται κάθε τυχόν αντίθετο ισχυρισμό ή υπαινιγμό συναγόμενο εκ του προσφάτως δημοσιευθέντος Δελτίου Τύπου του κ. Σεφερλή, επί του οποίου επισημαίνουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την πάγια τακτική της Εταιρείας μας αναφορικά με τις παραγωγές της, κάθε ηθοποιός που πρόκειται να συμμετάσχει σε μία θεατρική μας παραγωγή υπογράφει εκ προοιμίου μία έγγραφη φόρμα Βασικών όρων.

Εκεί αποτυπώνεται η οικονομική συμφωνία των μερών και η παραχώρηση των συγγενικών του δικαιωμάτων επί της Ερμηνείας. Μεταγενέστερα, και πάντως προ της έναρξης των προβών, υπογράφονται οι αναλυτικές συμβάσεις.

Επισημαίνεται δε ότι στους βασικούς οικονομικούς όρους που προσυμφωνούνται μεταξύ των μερών, πρέπει να συμπεριλαμβάνονται  όλοι οι όροι που διαμορφώνουν την συμφωνία.

Δεν συνιστούν απλώς διαδικαστικές επιμέρους συμβατικές ρυθμίσεις του τρόπου καταβολής του ανταλλάγματος. Η εκ των υστέρων απαίτηση τέτοιων όρων, ουδόλως συνιστούν επιμέρους προβλέψεις, αλλά διακυβεύουν την ίδια την βασική συμφωνία.

Πόσο μάλλον όταν το άλλο συμβαλλόμενο μέρος (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κος. Σεφερλής) θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την συγκεκριμένη (εκτός συμφωνίας) απαίτησή του.

Σε πλήρη σύγκλιση προς τα ανωτέρω, υπεγράφη ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018 με τον κο Μ. Σεφερλή (όπως αντίστοιχα και με όλους τους λοιπούς ηθοποιούς της παράστασης) αντίστοιχη Έγγραφη φόρμα Βασικών Όρων.

Αυτή αποτύπωνε την οικονομική μας συμφωνία και την παραχώρηση των συγγενικών του δικαιωμάτων επί της ερμηνείας-συμμετοχής του στην εν λόγω Παράσταση.

Προς αποσαφήνιση οιασδήποτε τυχόν παρανόησης, διευκρινίζεται ότι η άδεια αναβίβασης του συγκεκριμένου θεατρικού έργου αποκτήθηκε νομίμως και εγγράφως.

Κανένα τέτοιο «πνευματικό» δικαίωμα δεν ανήκε ή ανήκει στον κο Μ. Σεφερλή ούτε παραχωρήθηκε από τον κο Μ. Σεφερλή προς την Εταιρεία μας.

Επισημαίνεται ότι καμία καθυστέρηση στην αποστολή της αναλυτικής σύμβασης προς τον κο Μ. Σεφερλή δεν έλαβε χώρα. Απολύτως έγκαιρα, εστάλη στον κο Μ. Σεφερλή η αναλυτική σύμβαση προς υπογραφή.

Η εν λόγω σύμβαση ουδέποτε υπεγράφη, καθόσον αξιώθηκαν από την πλευρά του κ. Μ. Σεφερλή ουσιώδεις τροποποιήσεις που δεν αποτύπωναν τα μεταξύ μας συμφωνηθέντα και βρίσκονταν εκτός της πολιτικής της Εταιρείας μας.

Ο κος Σεφερλής υπήρξε αμετακίνητος στις υπερβολικές του απαιτήσεις, παρά τις εναγώνιες προσπάθειες της Εταιρείας μας.

Η Εταιρεία μας βρέθηκε στην δυσμενή θέση να ακυρώσει την ως άνω Παράσταση, ενημερώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές. Καταβάλαμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να μπορέσει να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της παράστασης, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειές μας απέβησαν άκαρπες.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες μας, και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεργαστούμε σύντομα στο «ανέβασμα» αυτής ή άλλης παραγωγής.

Ευχαριστούμε πολύ,

Θεατρικές Σκηνές

Exit mobile version