Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Από τον καφέ της παρηγοριάς, στον καφέ του θανάτου – Όταν το τέλος, γίνεται τέλεια μπίζνα
PLUS

Από τον καφέ της παρηγοριάς, στον καφέ του θανάτου – Όταν το τέλος, γίνεται τέλεια μπίζνα

Σκεφτείτε να μιλάτε για τον θάνατό σας, πίνοντας ένα γευστικό κοκτέιλ ή ρόφημα. Κρατώντας μια κούπα καφέ, θα κάνετε σενάρια τέλους, θα γελάτε – ίσως και να σας κοπούν τα πόδια. Στην Μπανγκόγκ, το Kid Mai Café προσκαλεί τους θαμώνες να αντιμετωπίσουν με έναν διαφορετικό τρόπο αυτό που τρέμουμε όλοι: Τον θάνατο. Πρόκειται για ένα καφέ […]

καφέ 3

Σκεφτείτε να μιλάτε για τον θάνατό σας, πίνοντας ένα γευστικό κοκτέιλ ή ρόφημα. Κρατώντας μια κούπα καφέ, θα κάνετε σενάρια τέλους, θα γελάτε – ίσως και να σας κοπούν τα πόδια.

Στην Μπανγκόγκ, το Kid Mai Café προσκαλεί τους θαμώνες να αντιμετωπίσουν με έναν διαφορετικό τρόπο αυτό που τρέμουμε όλοι: Τον θάνατο. Πρόκειται για ένα καφέ που σίγουρα διχάζει, όμως οι τουρίστες έχουν άλλη γνώμη.

Χιλιάδες κάθε χρόνο σπεύδουν στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, για να δοκιμάσουν αυτή την πικρή γεύση του… θανάτου.

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στο κοκτέιλ «Τελευταία Μέρα» ή στο ρόφημα «Ασθένεια».

Οι πιο τολμηροί -οι οποίοι θα έχουν έκπτωση 10% σε ότι καταναλώσουν- μπορούν να κλειστούν για δέκα λεπτά μέσα σε ένα φέρετρο, για να πάρουν… μία γεύση.

Υπολογίζεται πως σήμερα υπάρχουν 7.000 καφέ «θανάτου» σε 58 χώρες του κόσμου με περίπου 70.000 συμμετέχοντες.

Με το αζημίωτο όμως, καθώς τα κέρδη από όλες αυτές τις επιχειρήσεις είναι τεράστια σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ισπανικής El Pais.

Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ο Σουηδός ανθρωπολόγος Bernard Crettaz ίδρυσε το «Θανάσιμο Καφέ».

Πρόκειται για ένα σαλόνι συναντήσεων όπου για πρώτη φορά οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ για τη μέρα που δεν θα υπάρχουν πια.

Στη Νέα Υόρκη ιδρύθηκε πρόσφατα το Ινστιτούτο της Τέχνης του θανάτου, το οποίο διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια και δραστηριότητες γύρω από το θέμα.

Το Πανεπιστήμιο Columbia λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό ένα «Εργαστήριο θανάτου» όπου διεξάγεται διεπιστημονική έρευνα γύρω από το πώς συνυπάρχουμε με το θάνατο στις μεγάλες πόλεις.

Οι μπίζνες θανάτου είναι κερδοφόρες και ταυτοχρόνως εξοικειώνουν τον άνθρωπο με το τέλος, που στο κάτω – κάτω, δεν αποφεύγει κανείς.

Σκεφτείτε να μιλάτε για τον θάνατό σας, πίνοντας ένα γευστικό κοκτέιλ ή ρόφημα. Κρατώντας μια κούπα καφέ, θα κάνετε σενάρια τέλους, θα γελάτε – ίσως και να σας κοπούν τα πόδια.

Αποτέλεσμα εικόνας για kid mai death cafe Αποτέλεσμα εικόνας για kid mai death cafe Αποτέλεσμα εικόνας για kid mai death cafe Αποτέλεσμα εικόνας για death coffee thailand Αποτέλεσμα εικόνας για death coffee thailand Αποτέλεσμα εικόνας για death coffee thailand Αποτέλεσμα εικόνας για death coffee thailand Αποτέλεσμα εικόνας για kid mai death cafe Αποτέλεσμα εικόνας για kid mai death cafe

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις