Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Καρτέλ κόκας: Για κακάο έκανε το ταξίδι στο Εκουαδόρ, υποστηρίζει ο γιος της αστρολόγου
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Καρτέλ κόκας: Για κακάο έκανε το ταξίδι στο Εκουαδόρ, υποστηρίζει ο γιος της αστρολόγου

Του Πέτρου Καρσιώτη Ταξίδι στο Εκουαδόρ με έναν από τους συγκατηγορουμένους του για οργάνωση μεταφοράς κακάο στη χώρα μας, υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε ο ιδιοκτήτης καφετέριας και γιος αποβιωσάσης αστρολόγου, ο οποίος κατηγορείται για τη μεταφορά των 312 κιλών κοκαΐνης. «Όταν έφθασα εκεί», είπε κατά τη διάρκεια της προανάκρισής του, «πήγα και είδα τις φυτείες του […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ταξίδι στο Εκουαδόρ με έναν από τους συγκατηγορουμένους του για οργάνωση μεταφοράς κακάο στη χώρα μας, υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε ο ιδιοκτήτης καφετέριας και γιος αποβιωσάσης αστρολόγου, ο οποίος κατηγορείται για τη μεταφορά των 312 κιλών κοκαΐνης.

«Όταν έφθασα εκεί», είπε κατά τη διάρκεια της προανάκρισής του, «πήγα και είδα τις φυτείες του κακάο και γνώρισα τους ανθρώπους της εταιρείας και μίλησα μαζί τους για νόμιμη και καθαρή δουλειά».

Σε ό,τι αφορά το σκάφος με το οποίο επρόκειτο να γίνει η μεταφορά της κοκαΐνης στην Αυστραλία, είπε ότι οι συνεργάτες του στο Εκουαδόρ, του ζήτησαν τη χάρη να δει το σκάφος, να το φωτογραφίσει και να δώσει τις φωτογραφίες σε έναν Αλβανό στην Ελλάδα.

Τότε υποψιάστηκε, κατά τους ισχυρισμούς του, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Κατάλαβα ότι με το σκάφος αυτό δεν θέλανε να μεταφέρουν κακάο, αλλά ναρκωτικά και άρχισα να απομακρύνομαι από αυτούς.

Πολλές φορές με απείλησαν ότι τους κοροϊδεύω. Λόγω αυτού έκανα πίσω με το κακάο».

Στο μεταξύ, οι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν στην Αττική για εμπλοκή στο κύκλωμα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες και πήραν μέσω των συνηγόρων τους προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα. Έως τότε θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Οι ποινικές διώξεις, που ασκήθηκαν στους τρεις, αφορούν στα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί έντεκα άτομα, οκτώ στο Εκουαδόρ και τρεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, μεταξύ των συλληφθέντων στο Εκουαδόρ είναι και στενό συγγενικό πρόσωπο του Έλληνα, αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι κατηγορούμενοι ως μέλη του διεθνικού κυκλώματος, εμπλέκονται στην οργάνωση της μεταφοράς των 312 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία, τη χρηματοδότηση, την ανεύρεση κυβερνήτη και πληρώματος.

Ο 63χρονος έμπορος αυτοκινήτων με επιχείρηση στην περιοχή των Μεσογείων και ο τρίτος κατηγορούμενος, επικαλέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαίωμα της σιωπής ενώπιον των αστυνομικών και αναμένεται να εκθέσουν την υπερασπιστική τους γραμμή ενώπιον των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, τη Δευτέρα.

Δείτε ακόμη: 

Οι τρεις Έλληνες της κοκαΐνης – Προσδοκώμενο κέρδος 11.000.000 ευρώ (pics-vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις