Πολυτεχνείο: Προπηλάκισαν άγρια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη ένταση (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Προπηλάκισαν άγρια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη ένταση (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μεγάλη ένταση και προπηλακισμοί κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί, στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Οι συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν άγρια κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα, τους βουλευτές Νίκο Φίλη, Νίκο Τόσκα και Θοδωρή Δρίτσα που βρέθηκαν σήμερα πρωί στο Πολυτεχνείο, στο […]

16.11.2018 | 09:20

Μεγάλη ένταση και προπηλακισμοί κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί, στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Οι συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν άγρια κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα, τους βουλευτές Νίκο Φίλη, Νίκο Τόσκα και Θοδωρή Δρίτσα που βρέθηκαν σήμερα πρωί στο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επέλεξαν να πάνε νωρίς το πρωί στο Πολυτεχνείο -ώστε να μην έχει πολύ κόσμο- προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι.

Ακολούθησε ένταση, με σπρωξιές, κλωτσιές, ενώ κάποιοι εκτόξευαν καφέδες και μπουκάλια με νερό.

Οι συγκεντρωμένοι απώθησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην είσοδο του Πολυτεχνείου, δεν τους άφησαν να μπουν στο χώρο και τελικά τους έδιωξαν.

Στα πλάνα φαίνεται ο κ. Ρήγας να προσπαθεί να μπει στο Πολυτεχνείο και να απωθείται βίαια από συγκεντρωμένους.

Με 5.000 αστυνομικούς, drones και ελικόπτερα η ΕΛΑΣ

Σε εφαρμογή είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για το τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου, στα οποία για πρώτη φορά – εκτός από τα ελικόπτερα – θα συμμετέχουν και τα drones της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διαρκέσουν μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Παράλληλα έχουν φθάσει οι πρώτες εντολές σε όλα τα Τμήματα Ασφαλείας του λεκανοπεδίου που λένε ότι το Σάββατο, ανήμερα του εορτασμού, όλες οι δυνάμεις θα διατεθούν σε μέτρα τάξης και μόνο ένας αστυνομικός θα βρίσκεται σε κάθε Τμήμα Ασφαλείας.

Ήδη έχουν απομακρυνθεί όλα τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα γύρω από υπηρεσίες και Τμήματα της ΕΛ.ΑΣ καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιθέσεων με βόμβες μολότοφ.

5.000 αστυνομικοί

Το γιγαντιαίο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2018» για τον εορτασμό της 45ης επετείου, περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, αλλά και τη χρησιμοποίηση των drones τα οποία από το μεσημέρι του Σαββάτου θα πετάνε πάνω από το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα την ημέρα της μεγάλης πορείας:

Από τους περισσότερους από τους 5000, οι 1500, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ , 20 διμοιρίες της ΥΑΤ.

Σχεδόν το σύνολο των δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και της Ζ. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.
Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

Όσες κάμερες είναι σε λειτουργία θα “ζουμάρουν” στους διαδηλωτές με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.

Exit mobile version