Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ΟΠΕΚΑ, επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η 5η δόση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΑ, επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η 5η δόση

Η πληρωμή του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού της 5ης από τις έξι δόσεις θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-27 Νοεμβρίου Θα αφορά στο 2μηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος. Στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στην αίτηση του Α21, ο ΟΠΕΚΑ ενεργοποίησε την ειδική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να ενημερωθούν για την […]

επίδομα παιδιού

Η πληρωμή του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού της 5ης από τις έξι δόσεις θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-27 Νοεμβρίου

Θα αφορά στο 2μηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος.

Στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στην αίτηση του Α21, ο ΟΠΕΚΑ ενεργοποίησε την ειδική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάριση της αίτησης τους και το τι έχει γίνει για την πληρωμή της δ΄ δόσης του επιδόματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της πλατφόρμας υποβολής αίτησης Α21 και με χρήση των προσωπικών κωδικών για το ύψος του ποσού που πιστώθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο της σχετικής εκκαθάρισης.

Στο Επίδομα Παιδιού έχουν ενταχθεί 20% περισσότερες οικογένειες σε σύγκριση με όσους είχαν πληρωθεί πέρσι κατά την ίδια περίοδο, και 10% περισσότερες οικογένειες από όσες είχαν ενταχθεί πέρυσι όλο τον χρόνο στα παλαιά επιδόματα.

Από τον Σεπτέμβρη έχει ξεπερασθεί το σύνολο των εγκριτικών αιτήσεων κάθε προηγούμενου έτους.

Στο τέλος του 2017 πληρώθηκαν 769.344 αιτήσεις ενώ στο τέλος του 2016 πληρώθηκαν 745.369.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις