Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εξηγήσεις για τον Σόρος ζητά η ΝΔ – “Ναι μεν αλλά” από Κατρούγκαλο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις για τον Σόρος ζητά η ΝΔ – “Ναι μεν αλλά” από Κατρούγκαλο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ρωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη αναφορικά με τις καταγγελίες Καμμένου κατά Κοτζιά. «Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, που να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Τζόρτζ Σόρος ή να έχει συνάψει με τον Σόρος». Αυτό υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. […]

Κατρούγκαλος-Σόρος

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ρωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη αναφορικά με τις καταγγελίες Καμμένου κατά Κοτζιά.

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, που να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Τζόρτζ Σόρος ή να έχει συνάψει με τον Σόρος».

Αυτό υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχεδόν δύο μήνες μετά το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, ο κ. Κατρούγκαλος πήρε αποστάσεις από τις αναφορές Καμμένου. Ωστόσο δεν προέβη σε διάψευσή τους.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή παραδέχθηκε ότι κατήγγειλε παράνομες σχέσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα που ανήκει στον μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

«Δεν περιμένω να διαψεύσετε τον κ. Καμμένο. Μου επιβεβαιώνει ότι έκανε αναφορά στον Σόρος, αλλά να μου πείτε αν είπε και για χρηματοδότηση της κυβέρνησης με 50 εκατ. ευρώ, ποια η σχέση του Σόρος επίσης με την εταιρία έκδοσης βίζα κι αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο ή διερεύνησε την καταγγελία».

Αυτά τόνισε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, επιμένοντας να ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε να αποφύγει την παροχή εξηγήσεων κατηγορώντας την ΝΔ για «ευτελισμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

«Ήρθα απαντήσω στην ερώτηση από σεβασμό στο κοινοβούλιο τον οποίο περίμενα να επιδείξετε κι εσείς.

Δεν πρέπει να ευτελίζουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν είμαστε σε τηλεοπτικό παράθυρο, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε φτηνό μέσο που έχουμε για να προβάλλουμε την πολιτική μας.

Η ΝΔ έχει πρόβλημα ατζέντας και προσπαθείτε να δημιουργήσετε θέματα με το φτηνό τρόπο που σας είπα. Δεν είναι το κοινοβούλιο τόπος για τέτοια θέματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις