Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πλύσιμο, κόμποι, φθορά: Όλα τα tips για να προστατεύεις τα αγαπημένα σου πλεκτά
PLUS

Πλύσιμο, κόμποι, φθορά: Όλα τα tips για να προστατεύεις τα αγαπημένα σου πλεκτά

Τα πλεκτά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να μπορέσουμε να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια. Όσοι έχετε λευκά, μπορείτε να τα βουτήξετε σε μία γεμάτη λεκάνη με νερό και ένα κουταλάκι οξυζενέ, μετά την πλύση του: με τον τρόπο αυτό δεν θα κιτρινίσουν ποτέ. Τα πιο σημαντικά tips Θα πρέπει να αποφύγετε το στύψιμο, καθώς αυτό μπορεί να σπάσει τις ίνες του και […]

Τα πλεκτά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να μπορέσουμε να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια.

Όσοι έχετε λευκά, μπορείτε να τα βουτήξετε σε μία γεμάτη λεκάνη με νερό και ένα κουταλάκι οξυζενέ, μετά την πλύση του: με τον τρόπο αυτό δεν θα κιτρινίσουν ποτέ.

Τα πιο σημαντικά tips

Θα πρέπει να αποφύγετε το στύψιμο, καθώς αυτό μπορεί να σπάσει τις ίνες του και το ρούχο να χάσει τη φόρμα του.

Χρησιμοποιήστε χλιαρό ή κρύο νερό για το πλύσιμο των πλεκτών. Οι μεγάλες θερμοκρασίες ξεβάφουν τα χρώματα και προκαλούν φθορές στις ίνες.

Μην απλώνετε τα πλεκτά απευθείας στον ήλιο, αλλά σε σκιερό μέρος

Μην στεγνώνετε ποτέ τα πλεκτά σας κοντά σε πηγές θερμότητας

Το πλεκτό δεν θέλει επίμονο πάτημα κατά το σιδέρωμα. Αρκεί ο ατμός και στρώσιμο με το χέρι ώστε να επανέλθει στο αρχικό του σχήμα.

Δεν τα κρεμάμε, ακόμη και εάν πρόκειται για φορέματα. Ενδείκνυται το προσεκτικό δίπλωμα και η τοποθέτηση σε κάποιο συρτάρι. Ιδανικά, εάν το πλεκτό είναι λευκό, τοποθετήστε το σε μία μαξιλαροθήκη

Σχετική εικόνα

Πώς να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων

Για να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέτα του πουλόβερ. Θα πρέπει πάντα να πλένετε το πουλόβερ από την ανάποδη μεριά, να αφαιρείτε το πουλόβερ από το στεγνωτήριο αμέσως  και να το βουρτσίζετε με τις ειδικές βούρτσες για πουλόβερ τακτικά.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά ηλεκτρικά ξυραφάκια για ρούχα και υφάσματα που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σε κουβέρτες και έπιπλα.

Μην χρησιμοποιήσετε ένα απλό ξυραφάκι γιατί θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι κόμποι.

Αποτέλεσμα εικόνας για πλεκτα πουλοβερ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις