Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Υπονοούμενο Τσαβούσογλου με “άρωμα” πολέμου – “Έχουμε επιλογές”
ΚΟΣΜΟΣ

Υπονοούμενο Τσαβούσογλου με “άρωμα” πολέμου – “Έχουμε επιλογές”

Νέες «έμμεσες» απειλές κατά της Ελλάδας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και τα χωρικά ύδατα είπε χαρακτηριστικά: «Αν θα τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή αν θα πάμε στο δικαστήριο; Για εμάς υπάρχει και μια ακόμη επιλογή. Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και […]

Τσαβούσογλου-απειλές

Νέες «έμμεσες» απειλές κατά της Ελλάδας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και τα χωρικά ύδατα είπε χαρακτηριστικά:

«Αν θα τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή αν θα πάμε στο δικαστήριο; Για εμάς υπάρχει και μια ακόμη επιλογή.

Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή, θα πρόκειται για μια μονόπλευρη επιλογή».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, είπε δηλαδή ότι για τα θέματα αυτά εκτός από τη διπλωματία και το δικαστήριο της Χάγης υπάρχει και μια τρίτη επιλογή.

Υπονόησε φυσικά τον πόλεμο χωρίς, όμως, να τον κατονομάσει.

Στην ίδια ομιλία ο Τσαβούσογλου είπε, επίσης, πως «ό,τι συνέβη μέχρι την κρίση των Ιμίων, συνέβη. Καμία μετέπειτα κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες. Δεν υπήρξε καμία νομική ή πρακτική μεταβολή (στο καθεστώς κανενός) σε κανένα νησί».

Αναφέρθηκε ουσιαστικά στα 18 νησιά στο Αιγαίο που οι Τούρκοι θεωρούν αμφισβητούμενες περιοχές. Διεμήνυσε επίσης εμμέσως ότι η Άγκυρα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Όσον αφορά τις διερευνητικές συνομιλίες, υπογράμμισε ότι ξεκίνησαν πριν από την κυβέρνηση του ΑΚΡ (του κόμματος του Ερντογάν) διευκρινίζοντας:

«Ξεκίνησαν την εποχή του συγχωρεμένου Μπουλέντ Ετζεβίτ. Γιατί; Για το πώς θα διευθετηθούν με την Ελλάδα τα θέματα υφαλοκρηπίδας και χωρικών υδάτων τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις