“Τσουνάμι” παραιτήσεων για το Brexit – Η ομιλία της “απεγνωσμένης” Τερέζα Μέι (vid)

ΚΟΣΜΟΣ

“Τσουνάμι” παραιτήσεων για το Brexit – Η ομιλία της “απεγνωσμένης” Τερέζα Μέι (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Νέα παραίτηση υπουργού στη Βρετανία για το Brexit. Πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι παραιτείται και η υπουργός Εργασίας, Έσθερ ΜακΒέι, ενώ ακολούθησε και εκείνη της υφυπουργού Brexit, Σουέλα Μπρέιβερμαν. Η λίρα έκανε βουτιά έναντι του δολαρίου μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα Οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιριών, των λιανεμπόρων και των εγχώριων τραπεζών βυθίστηκαν ενώ ο δείκτης FTSE […]

15.11.2018 | 13:06

Νέα παραίτηση υπουργού στη Βρετανία για το Brexit.

Πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι παραιτείται και η υπουργός Εργασίας, Έσθερ ΜακΒέι, ενώ ακολούθησε και εκείνη της υφυπουργού Brexit, Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Η λίρα έκανε βουτιά έναντι του δολαρίου μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα

Οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιριών, των λιανεμπόρων και των εγχώριων τραπεζών βυθίστηκαν ενώ ο δείκτης FTSE 250 κατέγραψε πτώση 1% στην αρχή της συνεδρίασης.

Η υποχώρηση της στερλίνας προσέφερε στήριξη στον δείκτη FTSE 100, που περιλαμβάνει εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, καταγράφοντας άνοδο 0,3% στις 11:52 ώρα Ελλάδας.

Μετά τις 4 παραιτήσεις υπουργών της από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων η Τερέζα Μέι προσπαθεί να υπερασπιστεί τη συμφωνία για το Brexit.

Όπως λέει το κείμενο περιγράφει με λεπτομέρειες πώς θα αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ σε 134 ημέρες, τονίζοντας ότι το ακανθώδες ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων θα λυθεί με τον καλύτερο τρόπο όταν οριστικοποιηθεί η μελλοντική σχέση της Βρετανίας με τους 27.

Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν «άνετη διαδικασία», παραδέχθηκε αφού καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη.

Η πολιτική επιβίωση της Τερέζα Μέι φαντάζει δύσκολη μετά την παραίτηση τεσσάρων υπουργών

Eίχαν προηγηθεί εκείνες του υπουργού Βορείου Ιρλανίδας Shailesh Vara και του αρμόδιου για το Brexit υπουργού Ντόμινικ Ράαμπ- λίγες μόλις ώρες μετά την έγκριση που έλαβε το προσχέδιο το υπουργικό συμβούλιο.

H παραίτηση του αρμόδιου για το Brexit υπουργού Ντόμινικ Ράαμπ έπεσε σαν βόμβα το πρωί και μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε εκείνη της Μακ Βέι που επεσήμανε ότι η συμφωνία «δεν τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Οι απανωτές παραιτήσεις μπορούν να προκαλέσουν κι άλλες αποχωρήσεις ,δίνοντας τη χαριστική βολή.

Την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση ετοιμάζονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να πάρουν κι άλλοι υπουργοί, όπως η Πένι Μόρντοντ και ο Μάικλ Γκόουβ.

 

Exit mobile version