Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σάλος στη Βουλή – Λαγός: “Πανηγύρι το Πολυτεχνείο, πείτε μου έναν νεκρό” (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σάλος στη Βουλή – Λαγός: “Πανηγύρι το Πολυτεχνείο, πείτε μου έναν νεκρό” (vid)

Μεγάλη ένταση στη Βουλή – Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο «παραμύθι» και «πανηγύρι». Αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου, έκανε λόγο για ένα γλέντι και πανηγύρι χωρίς νεκρούς και πρόσθεσε: «Ούτε ένας νεκρός δεν υπήρξε στο πολυτεχνείο προκαλώ τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να μου πουν τα ονόματα έστω και δύο νεκρών». Ο κ. Λαγός […]

Λαγός.jpg

Μεγάλη ένταση στη Βουλή – Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο «παραμύθι» και «πανηγύρι».

Αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου, έκανε λόγο για ένα γλέντι και πανηγύρι χωρίς νεκρούς και πρόσθεσε: «Ούτε ένας νεκρός δεν υπήρξε στο πολυτεχνείο προκαλώ τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να μου πουν τα ονόματα έστω και δύο νεκρών».

Ο κ. Λαγός ανέφερε ότι όχι μόνο δεν υπήρξαν νεκροί αλλά ούτε σοβαρά τραυματισμένοι εντός του Πολυτεχνείου. Μάλιστα είπε πως χαίρεται για το γεγονός ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν θα γιορτάσουν την επέτειο του ξεσηκωμού.

Η τοποθέτηση του Λαγού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς έκανε λόγο για νοσταλγούς της χούντας εντός του κοινοβουλίου

Μαντάς: «Δεν μπορεί να βγαίνετε εδώ μέσα και να αναπαράγετε τη φωνή της χούντας αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ισχυρισμοί των νοσταλγών της χούντας».

Σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους ήταν η παρέμβαση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου:

Χριστοφιλοπούλου:«Πρέπει να ξαναδούμε τους νόμους για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, η δημοκρατία πρέπει να αντέξει αυτά που ακούστηκαν εδώ είναι ανεπίτρεπτα απαράδεκτα και αισχρά. Είστε φασίστες»

Έντονα αντέδρασε και ακόμη ένας βουλευτής της δημοκρατική συμπαράταξης ο Γιώργος Καρράς. 

Καρράς: «Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε δημοκρατία διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε σήμερα σε αυτή την αίθουσα»

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε εκ νέου το λόγο επιμένοντας πως οι βουλευτές των άλλων κομμάτων δεν του είπαν ούτε ένα όνομα νεκρού.

Λαγός: «Δεν άκουσα κανένα όνομα νεκρού στο πολυτεχνείο περιμένω να μου το πούνε μου λένε ότι λέω ψέματα. Δεν υπήρχαν νεκροί πείτε μου τα ονόματα των νεκρών».

Οξύς ήταν και ο προεδρεύων βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ο οποίος είπε στον Χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγό ότι δεν του δίνει το λόγο. 

Λαμπρούλης: «Τι να μας πείτε να μας πείτε ότι είστε νοσταλγοί της χούντας. Δεν μπορείτε να παραχαράξετε την ιστορία δεν δεχόμαστε ύμνους στην χούντα και στο φασισμό».

Χθες ο βουλευτής του κόμματος Ευάγγελος Καρακώστας αναφερόμενος στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο μόνος εκλεγμένος πρόεδρος από το λαό με δημοψήφισμα ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις