Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικά ΜΜΕ: Έλληνες έγδυσαν, βασάνισαν φρικτά και χτύπησαν μετανάστες
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: Έλληνες έγδυσαν, βασάνισαν φρικτά και χτύπησαν μετανάστες

Τουρκικά ΜΜΕ – Άρθρο φρίκης κατηγορεί Έλληνες αστυνομικούς για κακοποίηση μεταναστών Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο δημοσιεύτηκε στην σελίδα «Edirne Haberleri» και είναι πρώτο θέμα στη Hurriyet, απεικονίζει μια ομάδα παράτυπων μεταναστών, γυμνών και σημάδια. Όπως αναφέρει το e-evros, ο συντάκτης ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη. […]

Μετανάστες Αστυνομία

Τουρκικά ΜΜΕ – Άρθρο φρίκης κατηγορεί Έλληνες αστυνομικούς για κακοποίηση μεταναστών

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο δημοσιεύτηκε στην σελίδα «Edirne Haberleri» και είναι πρώτο θέμα στη Hurriyet, απεικονίζει μια ομάδα παράτυπων μεταναστών, γυμνών και σημάδια.

Όπως αναφέρει το e-evros, ο συντάκτης ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το άρθρο, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια.

Μάλιστα όπως γράφει, χρησιμοποίησαν μέχρι και μπαταρίες, και λίγο αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν στην Αδριανούπολη πεζοί.

Τους μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι χωριού στην Αδριανούπολη, που τους μετέφεραν σε ένα καφενείο, και αφού τους έδωσαν ρούχα, τους παρείχαν νερό και φαγητό από τα σπίτια τους.

Αργότερα, οι κάτοικοι παρέδωσαν τους μετανάστες στην Αστυνομία, ενώ ο συντάκτης επικαλείται τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών και των κατοίκων που τους εντόπισαν και τους περιέθαλψαν.

edirne

 «Στημένο» περιστατικό

Άγνοια δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Τουφάκης, για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών.

«Δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι, και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες αστυνομικούς σε καμία περίπτωση», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς

«Αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης, χαρακτηρίζει το περιστατικό «στημένο», επισημαίνοντας πως «Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις