Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εφιάλτης σε οικία εφοπλιστών στη Γλυφάδα – Απετράπη ληστεία στο παρά πέντε
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιάλτης σε οικία εφοπλιστών στη Γλυφάδα – Απετράπη ληστεία στο παρά πέντε

Του Πέτρου Καρσιώτη Εισβολή σε κατοικία της παραλιακής στη Γλυφάδα που θα εξελισσόταν σε εφιάλτη για οικογένεια εφοπλιστών, η οποία εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος, απέτρεψε η Αστυνομία αργά τη νύχτα της Τρίτης. Μετά από τηλεφώνημα ενοίκων της πολυκατοικίας, οι οποίοι παρατήρησαν τις κινήσεις ενός αυτοκινήτου με τρεις επιβάτες έξω από συγκροτήματα. Αστυνομικοί της ομάδας […]

Γλυφάδα.jpg

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εισβολή σε κατοικία της παραλιακής στη Γλυφάδα που θα εξελισσόταν σε εφιάλτη για οικογένεια εφοπλιστών, η οποία εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος, απέτρεψε η Αστυνομία αργά τη νύχτα της Τρίτης.

Μετά από τηλεφώνημα ενοίκων της πολυκατοικίας, οι οποίοι παρατήρησαν τις κινήσεις ενός αυτοκινήτου με τρεις επιβάτες έξω από συγκροτήματα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τους εντόπισαν, τους ακινητοποίησαν και προχώρησαν στον έλεγχο, ενώ οι αλλοδαποί διαμαρτύρονταν στην αρχή, δηλώνοντας ότι είναι τουρίστες (!) και ότι έκαναν νυχτερινή βόλτα στην παραλία!

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, οι συλληφθέντες είναι τρεις Γεωργιανοί, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους οπλισμό και μέσα απόκρυψης χαρακτηριστικών, αλλά και άλλα αντικείμενα τα οποία δίνουν  στην Αστυνομία τις εικόνες που θα ξετυλίγονταν με τους ομήρους της οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, το ένα από τα οποία είχε κλαπεί στη διάρκεια διάρρηξης σε σπίτι αστυνομικού στον Πειραιά, περούκες  και μουστάκια  για μεταμφίεση, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης υψηλής δυνατότητας εκκένωσης ηλεκτρισμού, κατσαβίδια, γάντια και μονωτική ταινία.

Η τελευταία θα χρησίμευε για να φιμώσουν τα υποψήφια θύματα για να μην ακούσουν τις κραυγές τους στην πολυκατοικία οι άλλοι ένοικοι και ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Ο ένας από τους τρεις Γεωργιανούς που είχε ήδη φορέσει την περούκα, αν και σωματώδης και νέος στην ηλικία, έδινε την εντύπωση ηλικιωμένου που περπατούσε με τη βοήθεια μπαστουνιού!

Ερευνώντας το ποινικό παρελθόν τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που ανέλαβαν τη σοβαρή υπόθεση, διαπίστωσαν ότι ο ένας από τους τρεις επίδοξους ληστές των εφοπλιστών είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή για ληστείες και διαρρήξεις και στο παρελθόν.

Αποφυλακίστηκε λίγο μετά την 15η Αυγούστου.

Σχετικά πρόσφατα αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ήρθαν στην Ελλάδα και οι δύο άλλοι Γεωργιανοί, οι οποίοι δεν είναι σεσημασμένοι στη χώρα μας για αδικήματα.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τόσο του Γεωργιανού με το βαρύ ποινικό μητρώο όσο και των άλλων σε ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων και όχι μόνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις