Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Αντίο” για πάντα, στον αναντικατάστατο Σταν Λι (vid)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Αντίο” για πάντα, στον αναντικατάστατο Σταν Λι (vid)

Σε ηλικία 95 ετών πέθανε ο Σταν Λι, ένας από τους σημαντικότερους θεμελιωτές των σύγχρονων κόμικς, ένας από τους συνδημιουργούς των γνωστότερων χαρακτήρων της Marvel και επίτιμος πρόεδρός της. “Γέννησε” δημοφιλείς ήρωες, όπως ο Σπάιντερμαν, ο Θορ, οι Fantastic Four, οι X-men, oο Iron Man, ο Daredevil, ο Doctor Strange και πολλοί άλλοι. Ο Λι […]

Σταν Λι

Σε ηλικία 95 ετών πέθανε ο Σταν Λι, ένας από τους σημαντικότερους θεμελιωτές των σύγχρονων κόμικς, ένας από τους συνδημιουργούς των γνωστότερων χαρακτήρων της Marvel και επίτιμος πρόεδρός της.

“Γέννησε” δημοφιλείς ήρωες, όπως ο Σπάιντερμαν, ο Θορ, οι Fantastic Four, οι X-men, oο Iron Man, ο Daredevil, ο Doctor Strange και πολλοί άλλοι.

Ο Λι μεταμόρφωσε τη Marvel Comics από μικρό εκδοτικό οίκο στον Νο 1 παγκοσμίως

Αποτέλεσμα εικόνας για stan lee

«Σκεφτόμουν ότι αυτό που έκανα δεν ήταν πολύ σημαντικό», είπε το  2014.

«Οι άνθρωποι χτίζουν γέφυρες και ασχολούνται με την ιατρική έρευνα. Εγώ έκανα ιστορίες για φανταστικούς ανθρώπους που κάνουν εξαιρετικά, τρελά πράγματα και φορούν στολές».

«Ο πατέρας μου αγάπησε όλους τους φανς του, ήταν ο πιο σπουδαίος και ο πιο αξιοπρεπής άνθρωπος» δήλωσε η κόρη του. Ο δικηγόρος της δήλωσε πως ο Λι πέθανε την Κυριακή και ότι η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Το 2008 τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών, τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική διάκριση στις ΗΠΑ.

Ο Λι πραγματοποίησε cameo εμφανίσεις σε όλες τις ταινίες των «παιδιών» του.

Δείτε όλες τις εμφανίσεις του σε ένα βίντεο

Με ανάρτησή τους στην επίσημη σελίδα της σειράς στο facebook, πρωταγωνιστές και συντελεστές του Big Bang Theory, υπενθύμισαν το «πέρασμα» του Σταν Λι από ένα επεισόδιο.

“Στην μνήμη του Σταν Λι. Ήταν τιμή μας να τον έχουμε στο The Big Bang Theory. Σε ευχαριστούμε που ήσουν ένας αληθινός σούπερ ήρωας για τόσες πολλές γενιές. Ο θρύλος σου θα συνεχίζει να ζει».

Την ανάρτηση συνοδεύει μια φωτογραφία από τα γυρίσματα του επεισοδίου στο οποίο έκανε μια guest εμφάνιση ο «πατέρας» των φανταστικών χαρακτήρων Spider-Man, X-Men και Hulk.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις