Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ντογιάκος: “Από τύχη δεν ήρθαν τα χειρότερα” – Οι έρευνες της ΕΛΑΣ και οι “φάκελοι”
ΕΛΛΑΔΑ

Ντογιάκος: “Από τύχη δεν ήρθαν τα χειρότερα” – Οι έρευνες της ΕΛΑΣ και οι “φάκελοι”

Στα εργαστήρια μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία όπου μένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα. Η βόμβα εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα και σάιτ. Ο μηχανισμός ήταν σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα μηχανής, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου. Οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη […]

Ντογιάκος-2.jpg

Στα εργαστήρια μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία όπου μένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα.

Η βόμβα εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα και σάιτ.

Ο μηχανισμός ήταν σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα μηχανής, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί.

Η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχουν ομοιότητες με αυτές που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ποιες υποθέσεις έχει αναλάβει ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει μπει κατά καιρούς στο «στόχαστρο» πολιτικών και κομμάτων.

Μια από τις σημαντικές και πρόσφατες υποθέσεις που χειρίστηκε ο κ. Ντογιάκος ήταν αυτή που αφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Μεταξύ άλλων αποφαίνονταν για το αν βουλευτές του Χρυσής Αυγής όπως και άλλα στελέχη του κόμματος που κατηγορούνταν για την υπόθεση θα έπρεπε ή όχι να προφυλακιστούν.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, είχε ζητήσει με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των 18 κατηγορούμενων βουλευτών.

Ακόμη, είχε χειριστεί την υπόθεση που αφορούσε στα ομόλογα των Ταμείων, όπως αυτό των δημοσιογράφων αλλά και την υπόθεση με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Επίσης, είχε διερευνήσει την υπόθεση με το κύκλωμα των ακινήτων.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του για την υπόθεση αυτή συνέταξε πόρισμα που άνοιξε το δρόμο για την άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργηματικά αδικήματα σε περισσότερα από 20 πρόσωπα.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο κ. Ντογιάκος είχε επανεκλεγεί παρά την πειθαρχική καταδίκη που του είχε επιβληθεί προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών.

Ένα μήνα αργότερα υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη θέση αυτή μετά την επίδοση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που του επέβαλε ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών.

Η πειθαρχική καταδίκη σε βάρος του κ. Ντογιάκου αφορούσε σε «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών».

Η πειθαρχική δίωξη του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Στον κ. Ντογιάκο χρεώθηκε όμως από μερίδα του Τύπου ότι είχε μεροληπτήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προϊστάμενος στο Εφετείο υπέρ του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος είχε αποβιώσει.

Παλαιότερες υποθέσεις

Το όνομα του κ. Ντογιάκου μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας, όμως, από τη  δεκαετία του ’90. Ήταν εκείνος είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας την έρευνα για τον τρόπο απόκτησης της περιβόητης βίλας του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στην Εκάλη.

Αργότερα, ο ίδιος ερεύνησε την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, η οποία τελικά αρχειοθετήθηκε με πολιτική πράξη.

Μεταξύ άλλων είχε χειριστεί και τη δικογραφία με το αποκαλούμενο και ως σκάνδαλο των άγονων γραμμών, το οποίο αποκαλύφθηκε επί Κώστα Καραμανλή και είχε ως βασικό «πρωταγωνιστή» τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας της κυβέρνησής του.

Ντογιάκος: Είδα με τα μάτια μου τον εκρηκτικό μηχανισμό

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», είπε σύμφωνα με το Θέμα και υπογράμμισε πως από τύχη δεν εξερράγη η βόμβα.

Όπως είπε ο κ. Ντογιάκος στον ΑΝΤ1 «ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου».

Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ ο κ. Ντογιάκος είπε ότι «δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, που βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος δεν διέθετε 24ωρη φύλαξη, μόνο συνοδεία για τις μετακινήσεις του.

Δείτε φωτογραφίες: 

Στα εργαστήρια μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20' στην οδό Αδραμυτίου 18, στον ΒύρωναΗ Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις