Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του Ντογιάκου – Αποκλεισμένη η περιοχή
ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του Ντογιάκου – Αποκλεισμένη η περιοχή

Εκρηκτικός μηχανισμός στο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου – Με ντουντούκες φώναζαν οι αστυνομικοί – Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε μέσα σε κατσαρόλα δεν εξερράγη  Στο πόδι από τα ξημερώματα η ΕΛ.ΑΣ. μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα. Οι άγνωστοι ενημέρωσαν για τον εκρηκτικό μηχανισμό […]

Εκρηκτικός-μηχανισμός-έξω-από-το-σπίτι-του-Ντογιάκου.jpg

Εκρηκτικός μηχανισμός στο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου – Με ντουντούκες φώναζαν οι αστυνομικοί – Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε μέσα σε κατσαρόλα δεν εξερράγη 

Στο πόδι από τα ξημερώματα η ΕΛ.ΑΣ. μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα.

Οι άγνωστοι ενημέρωσαν για τον εκρηκτικό μηχανισμό με τηλεφώνημα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στην Εφημερίδα των Συντακτών και ιστοσελίδα.

Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στο Βύρωνα, ότι θα ενεργοποιηθεί σε 20 λεπτά και ότι δεν είναι φάρσα.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και στο σημείο βρέθηκε άμεσα κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Από τις έρευνες, πράγματι εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε κατσαρόλα.

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η βόμβα δεν εξερράγη από λάθος στη συνδεσμολογία της.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη.

Οι κάτοικοι έχουν εντολή να μην βγουν από τα σπίτια τους, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα η ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού.

Το γεγονός ότι ο μηχανισμός είναι τοποθετημένος σε βόμβα παραπέμπει στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά και στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Οι πρώτες δηλώσεις

Ο κ. Ντογιάκος μίλησε στον ΑΝΤ1 και είπε ότι «είδα με τα μάτια μου τον εκρηκτικό μηχανισμό».

Όπως είπε «ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, που βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου».

Σημειώνεται ότι η τελευταία βομβιστική ενέργεια ήταν η βόμβα που εξερράγη στο Εφετείο, στην οδό Λουκάρεως, στις 22 Δεκεμβρίου 2017 και τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ενώ στις 12 Δεκεμβρίου 2016 είχε μπει βόμβα στο υπουργείο Εργασιάς, η οποία, όμως, δεν είχε εκραγεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις