Υπάρχουν ταινίες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος; Κι όμως!

ΥΓΕΙΑ

Υπάρχουν ταινίες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος; Κι όμως!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Θα πίστευες ότι οι ταινίες και δη τα θρίλερ μπορεί να ωφελήσουν την υγεία σου; Πίστεψέ το! Μελέτη του Πανεπιστήμιου του Westminster έδειξε ότι το να βλέπουμε ταινίες τρόμου, μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος. Η έρευνα περιλάμβανε 10 άτομα που είδαν 10 διαφορετικές ταινίες τρόμου. Κατά τη διάρκεια των ταινιών, οι ειδικοί τον […]

12.11.2018 | 10:38

Θα πίστευες ότι οι ταινίες και δη τα θρίλερ μπορεί να ωφελήσουν την υγεία σου;

Πίστεψέ το!

Μελέτη του Πανεπιστήμιου του Westminster έδειξε ότι το να βλέπουμε ταινίες τρόμου, μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Η έρευνα περιλάμβανε 10 άτομα που είδαν 10 διαφορετικές ταινίες τρόμου.

Κατά τη διάρκεια των ταινιών, οι ειδικοί τον παλμό της καρδιάς, την πρόσληψη οξυγόνου και την εκπνοή διοξειδίου του άνθρακα.

Από τις 10 ταινίες, η «Λάμψη» είχε τις περισσότερες καμένες θερμίδες, με τον θεατή να καταφέρνει να χρησιμοποιήσει 184 θερμίδες σε ένα «τίναγμα».

Θα έπαιρνε κανονικά περίπου 40 λεπτά για έναν μέσο άνθρωπο για να κάψει αυτή την ποσότητα ενέργειας περπατώντας με γρήγορο ρυθμό.

Και άλλες έρευνες του παρελθόντος είχαν παρόμοια αποτελέσματα, σύμφωνα με το vt.co.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Coventry βρήκε οι ταινίες τρόμου, αυξάνουν σημαντικά τις ικανότητές μας να πολεμάμε τις ασθένειες και τις λοιμώξεις.

«Αυτά τα αποτελέσματα συνοδεύονταν από σημαντική αύξηση στους παλμούς της καρδιάς, συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση», ανέφερε η έρευνα.

Αυτό σημαίνει ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός θερμίδων καίγονται από έναν ήρεμο καρδιακό παλμό.

Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι μια τρομακτική ταινία μπορεί να βελτιώσει την διάθεση ενός ατόμου.

«Η έρευνα που κάναμε δείχνει ότι ένα υψηλά διεγερτικό αρνητικό ερέθισμα βελτιώνει την διάθεση σημαντικά», αναφέρει η Margee Kerr.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι άνθρωποι νιώθουν λιγότερο άγχος και εκνευρισμό μετά από μια τρομακτική εμπειρία.

Exit mobile version